Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Torra, a Calvo: “Quina memòria històrica volen construir si no s’assumeixen responsabilitats pels crims comesos?”

El president de la Generalitat replica així a la vicepresidenta del Gobierno després que critiqués els seus “escarafalls” sobre Companys

Redacció 11/09/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, en roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu. 4 d'agost del 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha replicat la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo després que critiqués els seus “escarafalls” per reclamar al rei Felip VI i al president espanyol que demanessin perdó per l’afusellament del president Companys. “Però quina memòria històrica volen construir PSOE-Podem-Comuns si no s’assumeixen les responsabilitats ni es demana perdó pels crims comesos per l’Estat espanyol?”, ha insistit Torra després que Calvo hagi dit que en democràcia “les coses no es resolen així perquè això no serveix de res”. En un missatge a Twitter, el president també s’ha preguntat perquè sí que ho ha fet l’estat alemany amb el nazisme “i no ho ha fet mai l’estat espanyol amb el franquisme”.