Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Torra: “Demano el vot per a qualsevol força independentista el 28-A” 

El president Torra ho té clar: el PSOE pactarà amb Cs després del 28-A. “El projecte era el del 155”, ha reafirmat. És per això que el cap de l’executiu […]

Redacció
Redacció 28/03/2019

El president Torra ho té clar: el PSOE pactarà amb Cs després del 28-A. “El projecte era el del 155”, ha reafirmat. És per això que el cap de l’executiu demana el vot per a qualsevol força independentista al Congreso. “És la que suma”, ha matissat. Torra assegura que “ja som més del 50%, ho diuen les enquestes” mentre que ha posat de manifest que el 80% dels catalans no se senten monàrquics i volen resoldre el conflicte polític. “Em dec a aquests consensos”, ha conclòs.

“El dret a l’autodeterminació no és un permís ni una concessió; és un dret”. Amb aquesta convicció, el president ha reiterat que es necessiten vots independentistes per afrontar la legislatura al Congreso, després que les tres forces independentistes ja hagin tancat files.

“Mai donaré l’ordre de retirar un llaç groc”

“No hi ha batalles petites per la llibertat d’expressió”. El president Quim Torra assegura que les estalades i els llaços són un anhel de la llibertat del poble de Catalunya i és per això que ha reiterat que “mai donaré cap ordre de retirar un llaç groc”. A més, Torra assegura que “ens estem fixant en els llaços” després del vaivé de pancartes la setmana passada -i ara de querelles- mentre que “no ens fixem en el que hi ha darrere”. Després que la JEC ordernés a Torra retirar els llaços grocs dels edificis públics, el president s’ha querellat amb la JEC i la Fiscalia s’ha querellat amb el president. “Era una ordre inabastable que no podia complir”, ha afirmat.

“No tinc una deriva prohibicionista”. Així ho ha aclarit el president. “On acaben els edificis públics?” es preguntava després d’advertir, en una entrevista al programa ‘Aquí Cuní’ a SER Catalunya, que té “la consciència molt tranquil·la” i està convençut de la querella que ha presentat perquè “els llaços grocs representen un símbol de justícia”.

Els CDR apreten Torra

El president ha insistit que quan cregui que no pot tirar endavant amb la implementació de la República, plegarà. Abans, però, Torra es trobava a l’altra banda de la pancarta, i és per això que, davant la pressió dels CDR, Torra els respon “jo sóc poble”.

Davant de les crítiques d’aquells qui creuen que l’executiu no està governant, Torra ha afirmat que “el procés té uns efectes expansius i comunicatius que ho tapa tot” i treu pit d’anar “amunt i avall amb reunions i molta gestió prèvia”.

El judici farsa

“Estic convençudíssim que no hi ha malversació”. El president ha reiterat que “és una autèntica vergonya” i que els observadors internacionals estan fent “una feina brillant”. A més, Torra ha afirmat que “s’estava investigant el procés des de molt abans”.