Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Terrassa demostra el bon funcionament dels protocols de seguretat per al 14-F

|

- Publicitat -

La Masia Freixa de Terrassa ha servit aquest dimecres de banc de proves per testar el correcte funcionament dels protocols de seguretat sanitària previstos per a la jornada electoral del proper diumenge, 14-F. El conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, ha assistit a la simulació que ha organitzat l’Ajuntament de Terrassa i en què hi ha participat una quarantena de voluntaris. En l’acció s’ha escenificat la constitució de dues meses, amb president i dos vocals, i on s’ha representat tant el vot de ciutadans en general com d’aquells diagnosticats de covid. Per aquest motiu, els membres de mesa s’han hagut de vestir amb la indumentària reglamentària. Aquest tipus de simulacions s’estan fen en diferents municipis de Catalunya.

Els voluntaris s’han concentrat a les 8.30 h al Parc de Sant Jordi, on es troba la Masia Freixa, i que serà seu electoral el proper diumenge. Els 40 participants, tots voluntaris, han seguit les instruccions per repartir-se els papers de la simulació, entre membres de meses i votants.

Publicitat

La constitució de meses s’ha fet confirmant la presència dels designats per sorteig. L’organització dels punts de votació és diferent al de les anteriors cites electorals, donat que president i vocals s’han situat separats en taules independents, i utilitzant mascaretes FFP2 i una pantalla facial protectora, tot després de prendre’ls la temperatura.

A fora, personal de Creu Roja s’ha encarregat d’organitzar les cues, garantir la distància entre els participants i anar cedint pas a l’interior del col·legi electoral per garantir la mínima presència de persones a l’edifici. A dins, el procediment arrenca amb el gel hidroalcohòlic i posterior recollida de butlleta i sobre, per passar tot seguit a la mesa.

Allà, el votant ha de mostrar el seu DNI sostenint-lo amb distància suficient, tot i que hi ha l’opció de deixar-lo en una safata, i el vocal o el president de mesa pot demanar que l’elector es baixi la mascareta per comprovar que la foto del document i la persona concorden. La sortida es fa per una porta diferent a la d’entrada, evitant, així, trobades cara a cara entre votants.

Et pot interessar  La C-16 entre Manresa i Terrassa serà gratuïta de dilluns a divendres per a tots els vehicles a partir de la tardor

Un altre dels elements que diferencien aquesta jornada és la utilització de vestits i guants de protecció entre les 19.00 i les 20.00 h, quan és recomanable que vagin a votar les persones positives de covid-19. Els membres de les meses s’han d’ajudar els uns als altres per posar-se la roba perquè quedi ben ajustada, donat que cal tancar-la per la part posterior.

La simulació s’ha tancat amb el recompte de vots, amb els elements de seguretat posats en tot moment, i la retirada del vestit i els guants, que s’han de dipositar en un contenidor concret.

Protocols “clars i concisos”

La simulació ha comptat amb la presència del conseller d’Acció Exterior, Bernat Solé, el delegat del Govern a l’àrea de Barcelona, Juli Fernàndez, i el primer tinent d’alcalde de Terrassa, Isaac Albert. “La simulació té tres objectius, comprovar que l’organització funcioni, disposar del material per formar personal i voluntaris, i transmetre tranquil·litat”, ha destacat Albert.

Per la seva banda, Solé ha posat en valor la iniciativa de molts ajuntaments del país, que aquests dies testen els protocols oficials per garantir el bon funcionament de la jornada electoral. “Hi ha pocs dubtes perquè els protocols són clars i concisos, tots els ajuntaments tenen a la seva disposició des del 21 de desembre totes les instruccions”, ha detallat.

El conseller ha destacat que la simulació feta a Terrassa no ha tingut incidències, i ha garantit la seguretat als punts de votació. “Podrem garantir el dret a la salut i el dret de vot”, ha afegit.

Pel que fa als materials previstos per a la seguretat dels membres de les meses, ha apuntat que es tracta d’elements que adquireix cada ajuntament pel seu compte, motiu pel qual pot diferir el model triat entre municipis, però que sempre es garantirà que els integrants estaran protegits. Tot i adquirir-los els consistoris, la Generalitat transmetrà una bestreta per fer front al seu cost.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut