Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Teodoro García Egea plega i el caos al PP no s’atura

|

- Publicitat -

Teodoro García Egea ha confirmat la dimissió com a secretari general del PP aquest dimarts a ‘La Sexta’. “Em toca fer un pas al costat i que la militància triï una nova direcció”, ha explicat després de la polèmica dels darrers dies arran de la relació del germà d’Isabel Díaz Ayuso amb un contracte sanitari per a la Comunitat de Madrid. Sobre aquesta qüestió, Egea ha reiterat que el PP dona per bones les explicacions de la presidenta madrilenya, que ha considerat “un dels actius més importants del partit”. Sí ha explicat, però, que l’equip d’Ayuso va començar a “pressionar” per avançar el congrés regional del partit a Madrid quan ell va començar a fer “preguntes” a l’entorn del contracte i de la relació del germà d’Ayuso amb la qüestió.

Egea ha admès que la decisió de deixar la Secretaria General del PP ha estat una decisió “molt difícil”, però ha indicat que, al costat del president del partit, Pablo Casado, han arribat a la conclusió que és “la millor”.

Publicitat

El fins ara secretari general del PP, que ha anunciat que demà no assistirà a la sessió plenària del Congrés dels Diputats, ha lamentat que “molts espanyols” no tindran oportunitat de “conèixer l’autèntic Casado”, a qui ha qualificat de persona “recta i de principis”.

Malgrat que ha evitat enfrontar-se obertament a Ayuso i el seu equip, Egea sí ha fet la reflexió de si Espanya vol uns partits “que preguntin” -en referència a la informació sobre el cas del germà d’Ayuso que van rebre l’agost passat- o bé uns “que mirin cap a una altra banda”. En el seu cas, ha indicat que l’equip de Casado estava obligat a preguntar, perquè és la directriu amb la qual va agafar les regnes del partit, que estava en un moment “difícil” perquè havia estat desallotjat del poder “per no gestionar bé casos de corrupció”.

Et pot interessar  VIDEO | Una dona ridiculitza Zaplana a l'entrada del jutjat: "Fes la cua!"

Per això ha volgut deixar clar que no se’n va “per haver fet res dolent”, sinó perquè considera que, a aquestes alçades, és “el millor per al partit”. Egea ha evitat situar la qüestió en termes d’enfrontament amb Ayuso, però sí ha lamentat que se’ls hagi acusat “falsament” d’espionatge. També ha negat “rotundament” que la informació sobre els contractes sanitaris els arribés de Moncloa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut