Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Tensió al Consolat de Mar: Santacreu assumeix les funcions del cònsol major però no s’atreveix a cessar-lo

L'advocat Jordi Domingo, cònsol major des del 2020, denuncia que la Cambra manté l'entitat sense suport administratiu des de novembre

|

- Publicitat -

El Consolat de Mar, la històrica institució empresarial de referència en la mediació i l’arbitratge de conflictes, travessa un moment de crisi pel que fa al seu lideratge. La institució, fins ara presidida per l’advocat Jordi Domingo, es troba sense suport administratiu des del passat mes de novembre, tal com ha denunciat el mateix Domingo en un comunicat on, d’altra banda, critica el president de la Cambra, Josep Santacreu, acusant-lo de prescindir dels avenços fets pel Consolat de Mar i el cònsol major, i de voler canviar l’enfocament de l’entitat sense ni tan sols consultar-ho amb els que hi treballen.

Domingo va assumir el càrrec de cònsol major l’any 2020, i des d’aleshores fins ara, ha treballat per tal que la històrica institució esdevingui una referència en l’àmbit de la mediació; també ha treballat per tal de projectar-la internacionalment i retornar-li el prestigi, segons exposa ell mateix a la carta. No obstant això, i segons ha pogut saber VilaWeb, el president de la Cambra de Barcelona, Josep Santacreu, va anunciar el passat dia 31 de gener que assumia les funcions de cònsol major. Aquest canvi substancial, però, no ha arribat a Domingo, que lamenta estar en una situació d’incertesa: “Sigui per covardia o per conveniència, no se m’ha cessat oficialment” exposa Domingo a l’escrit, tot afegint que continuarà exercint-lo fins que se’l cessi oficialment. 

Publicitat

La decisió, tot i que és legal, ha agafat per sorpresa tothom, especialment per la manca d’informació i de comunicació de la Cambra al Consolat de Mar i al cònsol major. Tanmateix, sembla que s’emmarca en el pla de Santacreu, que el setembre va guanyar les eleccions a la Cambra, i que sembla disposat a esborrar la feina de la presidència anterior, liderada per Eines de País. Domingo, a l’escrit, retreu a Santacreu que hagi pres decisions “sense abans haver escoltat i reflexionat amb la gent que s’ha compromès efectivament i ha treballat intensament pel Consolat de Mar, durant el període més actiu i profitós de la institució.

Algunes desavinences que havien aflorat eren, per exemple, la decisió de reconduir el paper del Consolat de Mar, reduint el seu paper i la seva projecció internacional, la qual Domingo no compartia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut