Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tardà: “Fins ara sabíem que Borrell és una mala persona, però ara sabem que també és un fatxenda”

Campuzano titlla Borrell de "piròman" i avisa que contribueix a la no aprovació dels pressupostos

|

- Publicitat -

La negociació dels pressupostos al Congreso segueix escenificant la complexitat de l’anòmala situació política que viu el país tenint en compte que s’han d’abordar amb la majoria de vots de la Cambra i els socialistes depenen del ‘Sí’ dels independentistes i, de moment, tot apunta que PDeCAT i ERC segueixen en el ‘No’.

En delcaracions a Els Matins de TV3, tant Joan Tardà, el portaveu d’ERC al Congreso com Carles Campuzano, portaveu del PDeCAT, han criticat l’actitud del ministre Josep Borrell. Tardà ha assegurat que “fins ara sabíem és una mala persona, però ara sabem que també és un fatxenda” mentre que Campuzano l’ha titllat de “piròman” i ha alertat que les seves declaracions no contribueixen a l’aprovació dels pressupostos referint-se al què va expressar el ministre “Quant es juguen que a l’hora de la veritat sí que voten a favor? Segur que sí, pel seu propi interès”, amb un to xulesc.

Publicitat

Sigui com sigui, Campuzano ha dit que, de moment, creu que el gobierno no té massa interès en explicar els comptes al seu grup mentre que Tardà ha reiterat que no seuran a negociar fins que “l’executiu insti a la Fiscalia a que retiri les acusacions dels presos polítics”.

El portaveu del PDeCAT ha assegurat que de moment les condicions no són les més encertades perquè la formació se senti interpel·lada, “el clima polític no té la confiança que requereix la discussió dels pressupostos”, ha conclòs. Referint-se a la situació dels presos, Campuzano ha subratllat que “el gobierno hi té molt a veure” però que “ens hem d’esforçar per esgotar la via del diàleg per resoldre el conflicte”.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"

Per la seva banda, Joan Tardà ha assegurat que la posició d’ERC “és coherent i categorical”, i ha afirmat que Junqueras li dirà el mateix a Iglesias quan aquest el visiti a Lledoners mentre que ha afegit que la visita li sembla “normal” dins la situació anòmala.

El portaveu republicà insinua que els pressupostos poden ser “favorables” però que hi ha línies vermelles que no es poden creuar, i la llibertat dels presos polítics n’és una. Per acabar, Tardà ha subratllat que no poden controlar “els períodes” però la seva arma és ser “transparents, clars i coherents”.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut