Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Tapen la pintada que demanava el català a l’escola del Turó del Drac i “apareixen” altres amb esvàstiques

|

- Publicitat -

Apareixen pintades feixistes, falangistes i esvàstiques a l’escola del Turó del Drac. És a dir, al centre educatiu que va ser denunciat, perquè es feia el 100% de l’ensenyament en català, i a qui el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat les mesures cautelars de la quota de 25% d’ensenyament en castellà.

Aquestes pintades és possible que s’hagin fet perquè n’hi havia una altra que sota del cartell de l’escola hi deia: “A Canet volem classe en català”.

Publicitat
Una mare acompanya els seus fills a l’escola Turó del Drac de Canet de Mar. Una pintada reclama l’ensenyament en català a la façana del centre, el 9 de desembre de 2021

“Casualment” ha coincidit temporalment el fet que s’hagi tapat aquesta pintada a què n’hagin aparegut altres de feixistes amb esvàstiques.

Cal esmentar que a més de la gravetat que suposa que es faci apologia del nazisme, s’han representat aquests símbols davant d’una escola infantil. De manera que, encara resulta més polèmic i èticament reprotxable.

Diversos usuaris a Twitter han comentat el tractament que, fins ara, han fet alguns mitjans sensacionalistes, que s’han centrat a exposar que hi havia hagut un suposat discurs d’odi contra la família denunciant, malgrat que els familiars que demanen l’escola en català ho desmentissin.

D’aquesta manera, és possible que aquest tractament mediàtic hagi promogut que es facin aquestes pintades profundament antidemocràtiques i molt poc tolerants.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut