Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Tamara Carrasco en mans de Marchena

|

- Publicitat -

Després de dues absolucions, Tamara Carrasco continua sent el punt de mira per a la Fiscalia, qui ha recorregut dues sentències absolutòries amb la intenció de castigar de manera exemplar a l’activista. En aquesta ocasió, serà el Tribunal Suprem qui revisarà demà, dimarts 31 de maig, el recurs que va presentar contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de Catalunya. El TSJ va sentenciar l’absolució de l’activista independentista qui era acusada d’incitar desordres públics en protestes dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

El president de la sala segona del Suprem, Manuel Marchena, va convocar per a demà el ple de la sala per a decidir sobre el darrer recurs de la fiscalia. Els jutges encarregats de deliberar sobre el cas seran, a més de Marchena, Pablo Llarena, Carmen Lamela, Andrés Martínez, Julián Sánchez Melgar, Miguel Colmenero, Juan Ramon Berdugo, Antonio del Moral, Andrés Palomo, Ana María Ferrer, Vicente Magro, Susana Polo, Eduardo Porres, Ángel Luis Hurtado, Leopoldo Puente i Javier Hernández.

Publicitat

Bàsicament, el debat del ple girarà entorn de l’àudio de WhatsApp de Carrasco que arriba a mans de la Guàrdia Civil. L’any 2020, la Fiscalia va demanar set mesos de presó per a Carrasco per un presumpte delicte de distribució o difusió pública de consigna que inciti a la comissió d’un delicte de desordres públics per un àudio de veu que ella va enviar en un grup privat on explicava que hi havia les manifestacions convocades i animava participar-hi. En cap cas hi havia cap incitació pública i si ho fos, estaria protegida pel dret de manifestació. Per aquest motiu, la jutgessa ho va descartar, però la Fiscalia insistent demana fer-ne revisió i ara, el Supremo farà la sentència definitiva.

És molt poc habitual que la Fiscalia recorri dues sentències absolutòries, i més encara si han estat confirmades en una segona instància judicial. En aquest cas, la fiscalia arriba fins a la darrera instància, el Supremo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut