Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Sumar-En Comú Podem canvia el referèndum per una consulta que ratifiqui els acords de la taula de diàleg

Els de Yolanda Díaz creuen que "primer cal donar temps al diàleg" i matisen que la proposta del referèndum és "a llarg terminI"

|

- Publicitat -

La candidatura de Sumar-En Comú Podem canvia de parer sobre les seves intencions respecte al fet de celebrar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Després que el passat dijous, 22 de juny, la número 1 per Barcelona de Sumar-En Comú Podem, Aina Vidal, afirmés que el referèndum i el dret a l’autodeterminació formarien part del programa electoral de la candidatura, el portaveu de campanya de Sumar, Ernest Urtasun, ha sortit a matisar aquestes mateixes declaracions.

Urtasun ha precisat que la proposta que inclouran en el programa electoral per a aquesta legislatura no és pas la celebració d’un referèndum, sinó una consulta a Catalunya per ratificar els acords de la taula de diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol. Sobre el plantejament del referèndum, ha matisat que és “a llarg termini”, sense entrar en més detalls. Els de Yolanda Díaz creuen que “primer cal donar temps al diàleg”, i s’inclinen per ratificar el que s’abordi a la taula de diàleg a través d’una votació a Catalunya, tal com proposaven els comuns en la seva candidatura del 2019.

Publicitat

“Hi haurà una proposta de programa dels comuns i Sumar ho recollirà en l’estatal. Hi haurà treball compartit que pivotarà sobre la idea que Catalunya pugui ratificar l’acord de la taula de diàleg”, ha insistit, i ha reivindicat com a “èxit” del seu espai polític aquesta taula després del “xoc per la unilateralitat”. El portaveu sí que ha defensat que en algun moment caldrà que Catalunya voti per donar una nova legitimació al seu marc, perquè l’Estatut vigent va ser retallat pel Tribunal Constitucional.

Et pot interessar  La CUP rebutja la proposta de referèndum d'Aragonès: "Ens fa tornar 10 anys enrere"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut