Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

Sturgeon anuncia un referèndum no vinculant d’independència a Escòcia el 19 d’octubre del 2023

|

- Publicitat -

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha anunciat aquest dimarts els plans del seu executiu per celebrar un nou referèndum d’independència el 19 d’octubre del 2023. Segons ha dit Sturgeon en una intervenció al parlament escocès, el referèndum seria no vinculant amb l’objectiu de “conèixer l’opinió” dels escocesos. “Ara és el moment”, ha indicat la primera ministra escocesa, que ha detallat que una majoria a favor del ‘sí’ no implicaria directament la materialització de la independència. En la presentació del projecte de llei, Sturgeon ha subratllat la voluntat de pactar amb Londres una consulta “legal”.

Publicitat

Segons ha apuntat Sturgeon, la consulta serà per “conèixer l’opinió del poble escocès sobre si Escòcia hauria de ser o no un país independent”. A diferència del referèndum del 2014, una victòria del ‘sí’ no implicaria directament la independència. La primera ministra escocesa ha explicat que tant el parlament escocès com el del Regne Unit haurien d’aprovar posteriorment la legislació.

En la seva intervenció, la primera ministra escocesa ha defensat els “drets democràtics” dels escocesos. “Estic disposada a negociar els termes, però el que no estic disposada és a que la democràcia escocesa sigui presonera de Boris Johnson o de cap altre primer ministre”, ha remarcat.

Et pot interessar  VÍDEO | Borràs carrega contra ERC per la "indigència ferroviària" i avisa que només "només" es resoldrà amb la independència
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió