Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Sonia Sierra i Crónica Global surten escaldats després de dir que “el racisme segons TV3, és parlar castellà als estrangers”

Aladdin, el noi que explicava el seu cas de racisme: “¿Extranjero? Jo vaig néixer a Mataró i en cap moment vaig dir res del castellà”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 16/06/2020
La diputada de Cs Sònia Sierra intervé al ple. Imatge del 3 d'abril de 2019. (Horitzontal)

La catalanofòbia d’alguns mitjans i polítics sembla no tenir límits i aprofiten qualsevol cosa per criticar TV3 i la llengua catalana. Després que la cadena catalana emetés un espai titulat “El racisme a Catalunya”, per destacar els casos als quals s’han trobat diversos testimonis amb orígens estrangers, un dels entrevistats, l’Aladdin, explicava que la tendència de la gent és parlar-li “en un castellà molt lent”, sense tenir en compte que, no només sap parlar castellà, sinó que entén i parla el català perfectament. En aquest sentit, va declarar que “el racisme va des de qui et diu ‘moro de merda’ fins al que no et vol parlar en català”, i va concloure dient que “el racisme surt molt barat”. Unes declaracions que el diari Crónica Global i la diputada de Ciudadanos Sonia Sierra, han utilitzat per atacar la cadena i la llengua catalana.

Han associat les declaracions de l’Aladdin amb el fet que “el racisme, segons TV3, és parlar castellà a estrangers”. El jove que va fer les declaracions ha contestat aquestes acusacions deixant amb un pam de nas la diputada de Cs: “¿Extranjero? Jo vaig néixer a Mataró i en cap moment vaig dir res del castellà”, i afegeix que “ha assumit que parlo en nom de TV3, sóc un mitjà públic i tot”, deia irònicament Aladdin, constatant un nou ridícul del partit taronja i del diari Crónica Global.

Relacionats