Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Solé: “A dia d’avui no podem afirmar que no es poden celebrar les eleccions el 14-F”

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha dit que a dia d’avui no es pot afirmar que no es poden celebrar les eleccions el 14 de febrer i ha afegit que s’ha de posar “tot el possible” perquè es puguin fer. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Solé ha recordat que el decret d’estat d’alarma del govern espanyol no restringeix la possibilitat d’eleccions i ha assegurat que el Govern està treballant per garantir que es facin. De totes maneres, ha recordat que serà el Procicat l’encarregat de valorar si els comicis són convenients el 14-F depenen de la situació epidemiològica. Amb tot, el pla del Govern per garantir el dret a vot i la seguretat en plena pandèmia preveu un cost addicional de 8 MEUR.

“Ni jo ni ningú pot garantir res del que pugui passar el 14 de febrer”. Amb aquestes paraules el conseller Solé, encarregat dels processos electorals, ha respost la pregunta de si pot garantir que es podran celebrar les eleccions al Parlament el 14-F.

Publicitat

Solé ha defensat que el seu departament ha posat sobre la taula un pla per organitzar els comicis en pandèmia. Amb el primer objectiu de garantir el dret a vot de tothom, que siguin unes eleccions legítimes amb una participació assimilable a qualsevols eleccions i “minimitzar els riscos” sobre la salut.

El conseller ha detallat que el pla contempla la possibilitat que les persones confinades puguin exercir el dret a vot igual que tothom i facilitar el vot per correu a través de mitjans electrònics per tal que no s’hagi de sortir de casa. Un pla amb protocols que suposa un cost addicional de 8 MEUR que se sumen als 12,4 MEUR habituals en l’organització d’eleccions.

“Si ho tenim tot preparat i la situació epidemiològica l’última setmana fa un canvi radical, evidentment el Govern s’ho haurà de plantejar. Avui això és un futurible i estem treballant per garantir les eleccions el 14 de febrer”, ha assegurat.

Segons el conseller, la covid-19 demana “planificació” i, per això, ha afegit que el seu departament s’ha anticipat proposant un pla.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut