Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

El Govern no preveu el vot telemàtic com a solució a la pandèmia

|

- Publicitat -

El conseller d’Acció Exterior i Relacions Institucionals, Bernat Solé, ha presentat aquest divendres un informe sobre les mesures preventives de la covid-19 a tenir en compte per les properes eleccions al Parlament. La conselleria aposta per extremar la seguretat sanitària als locals electorals de forma “coordinada” i “auditada” públicament, obrir la possibilitat de votar a persones contagiades i confinades amb un “temps limitat i en espais prioritaris”, recomanar el vot per correu i crear una taula de partits per consensuar la diagnosi sobre el procés electoral. Aquesta taula comptaria amb representants dels grups parlamentaris, de la conselleria i de les candidatures proclamades. Una proposta que, si més no, caldria concretar per si en aquell moment les regions es troben en casos de confinament.

L’informe pretén “minimitzar els risc sobre la salut, garantir el dret a vot i protegir la legitimat del procés electoral”. “La voluntat del Govern de Catalunya és garantir el dret de tota la ciutadania a exercir el vot i que es faci d’una manera segura per a tothom”, han apuntat en un comunicat.

Publicitat

Després d’haver estudiat processos similars en altres comunitats autònomes i països, Solé ha presentat l’informe aquest migdia al grup interdepartamental sobre eleccions que integra Presidència, Vicepresidència i Economia, Salut, Interior i Acció Exterior.

Solé ja ha enviat el document al Procicat per a la seva aprovació com a pla sectorial. L’aprovació està prevista per la setmana vinent, malgrat que les mesures preventives evolucionaran en funció de les recomanacions dels experts i de l’evolució de la pandèmia fins a la celebració dels comicis.

Però no deixa de ser curiós com, d’altra banda, el Parlament sí que va validar un decret que permetrà celebrar les eleccions agràries del 2021 amb vot electrònic. Una contradicció que, portada al panorama del 14-F, el més lògic seria pensar que davant la situació actual es pogués aplicar el mateix sistema. Per ara, la proposta de Bernat Solé demostra que el Govern ha de presentar propostes més efectives.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut