Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Sirera presenta la denúncia per la “inacció” del Govern i l’Ajuntament en el conflicte per les okupacions de la Bonanova

El candidat del PP replica a Colau que "creuar una línia vermella és permetre que els delinqüents facin el que vulguin"

|

- Publicitat -

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha presentat davant el jutjat la denúncia per la suposada “inacció” de l’Ajuntament de la ciutat i el Govern de la Generalitat en el conflicte per les okupacions de la Bonanova. En declaracions als mitjans davant la Ciutat de la Justícia l’alcaldable del PP ha assegurat que tant la Guàrdia Urbana com els Mossos tenien “instruccions” de no actuar durant les manifestacions. A banda, Sirera ha replicat les paraules de l’alcaldessa, Ada Colau, que li ha dit que presentar una denúncia és “una línia vermella”. “El que és una línia vermella és permetre que els delinqüents facin el que vulguin”, ha subratllat.

Colau ha lamentat la denúncia de Sirera i li ha demanat que “rectifiqui i demani disculpes”. Segons l’alcaldessa, la demanda “no va enlloc” i ha afirmat que “presentar denúncies ‘fake’ és creuar una línia vermella”. Per a Sirera, el que és una línia vermella és “permetre que els delinqüents facin el que vulguin, disparin balins i robin tanques” i, mentrestant, “l’Ajuntament s’ho miri des de l’altre cantó”.

Publicitat

El candidat del PP ha criticat que aquesta actitud és “intolerable i impròpia d’una societat democràtica”. A més, ha remarcat que en tota aquesta qüestió Colau “s’ha posat al costat de qui okupa i dispara els veïns i no del cantó dels veïns que reben els balins”.

La denúncia

Sirera va anunciar aquesta denúncia el dissabte de la setmana passada. Tot i que inicialment anava dirigida a l’Ajuntament de Barcelona, finalment ha decidit incloure-hi també la participació que podrien tenir-hi els responsables polítics dels Mossos. L’alcaldable ha registrat l’escrit aquest migdia al jutjat de guàrdia, acompanyat de la número 5 a la candidatura, Sonia Devesa.

Et pot interessar  Junts, Vox, Cs i el PPC demanen la dimissió d'Ubasart i el PSC reclama que s'assumeixi responsabilitats

Els populars asseguren que persones de dins de les dues cases okupades, el Kubo i la Ruïna, “van disparar balins contra veïns” i “van soldar tanques per fer barricades”. Tot plegat, denuncien, davant la “inacció” tant de Guàrdia Urbana com de Mossos. “Els ciutadans no poden veure que davant de fets delictius la nostra policia resta passiva”, ha insistit Sirera.

L’escrit recull que no els consta que cap dels dos cossos de seguretat identifiqués els protagonistes de les accions, ni que hagin començat cap investigació per “un possible delicte de sostracció de béns públics, possible tinença d’armes i existència o no de lesions causades per les armes”.

Segons el PP els responsables polítics d’aquesta suposada ordre estarien incomplint els articles 408 i 409 del Codi Penal per “deixar intencionadament de promoure la persecució de delictes” i per “promoure, dirigir o organitzar un abandonament col·lectiu i manifestament il·legal d’un servei públic”. Podrien incórrer en penes d’inhabilitació per a càrrec públic de 6 mesos a 2 anys.

Sirera ha assegurat que com a prova han presentat diversos vídeos i notícies a mitjans de comunicació. També ha afirmat que han parlat amb agents de la Guàrdia Urbana que els han confirmat que tenien aquestes instruccions de “no actuar”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut