Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Simó critica que el TSJC “s’excedeix en les seves funcions” arran de les sentències del català a l’escola

La consellera d'Educació critica que el TSJC ha entrat en campanya dues vegades des de la setmana passada, primer filtrant les sentències i després notificant-les i fent-ne públic el contingut

|

- Publicitat -

La consellera d’Educació, Anna Simó, s’ha mostrat contundent respecte el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que aquest hagi sentenciat que la immersió lingüística només pot aplicar-se als centres on hi hagi dos sistemes educatius paral·lels. Simó ha criticat que aquesta és la segona vegada que el tribunal entra en campanya, tot considerant que “s’excedeix” en les seves funcions.

En la roda de premsa posterior al Govern, la consellera ha recordat que la primera vegada que el TSJC va entrar en campanya va ser la setmana passada, “filtrant” a la premsa les decisions judicials mentre negava qualsevol informació al Govern. La segona, tal com ha exposat Simó, ha estat aquest mateix dimarts, 18 de juliol, notificant les sentències i fent-ne públic el contingut. El tribunal considera que la immersió lingüística només es podria aplicar si hi hagués l’opció de dos règims lingüístics, tal com argumenta en les tres sentències que van avançar la setmana passada i que fixen per a tres grups concrets almenys una assignatura troncal no lingüística en castellà.

Publicitat

Davant aquesta nova ingerència al sistema educatiu català, Simó ha refermat que el nou decret en el qual està treballant el Departament d’Educació, i amb què volen protegir jurídicament els docents per tal que continuïn ensenyant en català, seguirà el seu tràmit. A la vegada, la consellera també ha anunciat que des de l’executiu català recorreran les sentències, que no són fermes. “El TSJC s’està accedint en les seves funcions. Està suplantant funcions i així ho farem notar. Les sentències no són fermes i les recorrerem”, ha assegurat.

Et pot interessar  Catalanofòbia del cònsol equatorià a les Balears: afirma que la llengua "discrimina", "segrega" i "roba oportunitats"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut