Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Educació comença a treballar en el decret que ha de donar seguretat jurídica als docents

Educació confia a tenir-lo enllestit d'aquí a cinc mesos o, com a molt, d'aquí a mig any

|

- Publicitat -

El Departament d’Educació ha començat a treballar en el decret de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dugués a terme la setmana passada una nova ofensiva contra la llengua catalana i la immersió lingüística, imposant el 25% de castellà a tres noves escoles, i fent que aquesta norma s’apliqui ja en un total de 26 centres educatius d’arreu de Catalunya. Davant aquests reiterats atacs, Educació s’ha posat les piles per blindar el català i, a la vegada, donar seguretat jurídica als docents davant l’aplicació de la immersió lingüística.

El decret és la tercera via amb què la Generalitat vol blindar el català a l’escola, tot i que ha estat pendent de desplegar-se des de l’any 2009. Tal com informa el 324, la norma ha de donar pautes per redactar els projectes lingüístics i definir els usos de les llengües, i altres aspectes com ara amb quin nivell de llengües han d’acabar els alumnes l’escolarització obligatòria. Amb tot, la LEC estableix que s’ha d’implantar la immersió lingüística que n’asseguri aquest ús i, per tant, que s’haurà de garantir el ple domini del català i el castellà en acabar l’ensenyament obligatori, situant el català com a llengua vehicular i d’aprenentatge.

Publicitat

Ara, el decret es posa a exposició pública durant dos mesos, perquè qui vulgui pugui fer-hi aportacions. Amb tot, Educació confia a tenir-lo enllestit d’aquí a cinc mesos o, com a molt, d’aquí a mig any.

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut