Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

S’ha Acabat comença l’any com el va acabar: fent el ridícul

|

- Publicitat -

L’associació de joves constitucionalistes “S’ha Acabat” ha criticat a l’activista represaliat, Marcel Vivet, per haver fet un missatge en què acomiadava el vídeo dient: “Bon any 2022 i que rebenti Espanya i la seva repressió”.

A l’associació antiindependentista se li han vist les intencions, ja que no ha pogut fer cap comentari sobre la situació de Vivet, més enllà de com finalitzava el vídeo i com és habitual han parlat “d’un discurs d’odi” suposadament a la seva contra i del fet que ha estat condemnat.

Publicitat

Vivet ha explicat que el 2021 l’any ha estat “ple de repressió i d’injustícies” i ha explicat el seu cas, en el qual se l’ha sentenciat a 5 anys de presó, únicament basant-se en la declaració d’un mosso d’Esquadra, que va acusar dues vegades pel mateix fet a dues persones diferents. És a dir, que va prevaricar en la seva declaració.

L’activista represaliat ha condemnat que hi ha “grups organitzats d’extrema dreta i espanyolistes dins dels Mossos d’Esquadra” que actua amb un biaix polític. S’ha Acabat, que quan es tracta dels drets dels espanyolistes posa el crit al cel, en comptes de denunciar aquesta vulneració o demanar que s’investigui per esclarir què ha succeït, han criticat a Vivet per denunciar-ho.

Quines vinculacions deu tenir S’ha Acabat amb aquests grups d’extrema dreta? Per què utilitzen el distintiu “sentenciat” per desacreditar Vivet, precisament quan explica que ho ha estat en un procés que considera injust? Per què els molesta tant que es faci saber que l’agent 18.784 va acusar injustament a Vivet? Per què són tan crítics amb el fet que s’hagi permès aquests grups d’extrema dreta dins del cos d’agents?

Qualsevol lector pot extreure les seves conclusions. Al cap i a la fi, criminalitzar un discurs antirepressiu, també podria ser interpretat com “un discurs d’odi”, o bé com una matussera forma d’embolicar la troca.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut