Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Set membres del CGPJ rebutgen el nou fiscal general de l’Estat: “No compleix el requisit de la imparcialitat”

|

- Publicitat -

“El candidat proposat no compleix, segons el nostre judici, amb el requisit de la imparcialitat que l’assumpció de tan alta responsabilitat implica”. Segons informa El Plural, així s’han expressat set membres del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que han rebutjat frontalment el nomenament del nou fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, en substitució a Dolores Delgado. Tanmateix, la majoria del Consell ha avalat la idoneïtat del fiscal.

Els set membres que han votat en contra de l’elecció de García Ortiz —Carmen Llombart Pérez, José Antonio Ballestero Pascual, Gerardo Martínez Tristán, Juan Manuel Fernández Martínez, José María Macías Castany, Nuria Díaz Abad i María Ángeles Carmona Vergara— han signat un document per explicar les sospites sobre la seva imparcialitat.

Publicitat

Al text, remarquen que Álvaro García Ortiz té una relació propera a Dolores Delgado i la seva elecció “es lliga de manera intensa, des de la responsabilitat recent que ha ocupat, a la de la Fiscal General recentment dimitida, la idoneïtat de la qual ja va resultar controvertida”.

Cas Stampa i actes del PSOE 

Els signants també recorden la seva vinculació de García Ortiz amb el cas Stampa, que esquitxava de ple Delgado. El novembre, el fiscal Ignacio Stampa va denunciar “maniobres” dirigides per l’aleshores fiscal general per deixar-lo fora de la Fiscalia Anticorrupció. Cal recordar que era l’encarregat de la investigació del cas Villarejo i que es va mostrar molt crític amb Delgado per no apartar-se de la macrocausa tot i tenir un clar interès personal.

Així mateix, critiquen la seva presència en actes de la Fundació Idees, vinculada al PSOE: “Suposa, al nostre judici, un seriós impediment per a garantir davant la ciutadania la imatge d’imparcialitat i independència que ha d’exigir-se a un Fiscal General de l’Estat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut