Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Stampa acusa la fiscal general, Dolores Delgado, d’irregularitats relacionades amb el cas Villarejo

|

- Publicitat -

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado, haurà de donar explicacions al Consell Fiscal sobre la polèmica sortida del fiscal Ignacio Stampa del cas Villarejo o macrocausa Tàndem, segons conta Público.

Aquest assumpte, conegut com a cas Stampa, va sorgir fa un any quan aquest fiscal no va aconseguir una plaça en la Fiscalia Anticorrupció com a resultat de “maniobres de dilació”, a parer seu, dirigides per Delgado. Ignacio Stampa, que s’encarregava de la investigació del cas Villarejo des que es va detenir al polèmic comissari, denuncia “irregularitats” en el procés de selecció d’Anticorrupció del 2020 i dispara contra Delgado.

Publicitat

Considera que la fiscal general s’hauria d’haver apartat de la deliberació del Consell Fiscal durant el cas Villarejo, per “interès personal”, ja que és parella del jutge Baltasar Garzón, que en aquell moment exercia d’advocat de defensa de diversos imputats. Tot i que van negar-ho, una gravació va revelar les mentides de Dolores Delgado.

Ara, Stampa ha presentat una reclamació patrimonial de 245.203 euros davant el Ministeri de Justícia, ja que no considera casual el fet d’haver-se quedat fora d’Anticorrupció i haver treballat durant quatre anys per desembullar la macrocausa Tàndem, on estan imputats, a més de Villarejo, ex-alts comandaments de la Policia —com els comissaris García Castaño i Carlos Salamanca— amb forts vincles amb la parella de la fiscal general.

Et pot interessar  La justícia investiga si Gerard Piqué va pagar a Rubiales des de comptes andorrans
Publicitat

Opinió

Minut a Minut