Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Serret presentarà un recurs contra la sentència del TSJC: “Em continuaré defensant fins on calgui. Confrontarem l’Estat”

La consellera d'Exteriors reitera que l'1-O no va ser "cap delicte", sinó una "expressió democràtica massiva" 

|

- Publicitat -

La consellera d’Exteriors, Meritxell Serret, respondrà a la sentència del TSJC —que la condemna a un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per l’1-O— amb un recurs. “Seguirem confrontant l’Estat i el sistema judicial. També denunciant la persecució contra l’independentisme. Continuarem plantant cara a la repressió”, ha avisat en un comunicat des de la conselleria.

Serret afirma que es continuarà defensant “fins on calgui” i reitera el seu “convenciment” que l’1-O no va ser “cap delicte”, sinó una “expressió democràtica massiva” que responia al mandat d’una majoria parlamentària.

Publicitat

La titular d’Exteriors també avisa al comunicat que “el conflicte continua”. “No pararem fins a aconseguir una solució política i democràtica. Reivindicarem arreu la democràcia i la plena llibertat de totes les persones represaliades i exiliades”. En aquest sentit, la consellera insisteix que continuarà treballant per un projecte polític “legítim” com és assolir la república.

Et pot interessar  La CUP i Junts mostren la seva solidaritat a Serret abans de ser jutjada al TSJC per l'1-O

Condemnada per desobeir el Constitucional

El TSJC ha condemnat Serret a un any d’inhabilitació i 12.000 euros de multa per l’organització de l’1 d’octubre de 2017, per un delicte de desobediència. La fiscalia demanava justament un any d’inhabilitació i la multa que se li ha imposat per, entre altres actes, haver aprovat els pressupostos el març del 2017 que preveien partides pel referèndum, i haver signat el decret de convocatòria d’aquest, tot i rebre els advertiments del TC.

La consellera es va exiliar inicialment a Bèlgica, però va personar-se el març del 2021 davant del magistrat del Suprem, que va derivar la causa al TSJC. Serret (Vallfogona de Balaguer, 1975) és consellera d’Exteriors des de l’octubre de 2022, quan Junts va decidir marxar del Govern. Va substituir al càrrec l’exconsellera Victòria Alsina.

Serret també és actualment, i des del setembre del 2022, vicesecretària general de Partit Obert d’ERC. Abans, entre el 2016 i el 2017, va ser consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut