Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP i Junts mostren la seva solidaritat a Serret abans de ser jutjada al TSJC per l’1-O

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, és jutjada aquest dimecres 29 de març al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la seva implicació en l’organització del referèndum d’independència. Serret s’enfronta a una condemna d’un any d’inhabilitació, així com a una multa econòmica de 12.000 euros, acusada d’un delicte de desobediència greu. Davant aquests fets, la CUP i Junts han volgut mostrar el seu suport a la consellera represaliada, acompanyant-la fins a les portes del tribunal i denunciant públicament el seu judici.

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha denunciat que el TSJC “no pot garantir justícia a cap persona independentista”, tal com recull l’ACN, i que “ningú hauria d’estar ni un sol minut inhabilitat, arrestat, detingut o a l’exili per haver participat a l’1-O”, ja que va ser un “referèndum legítim, amb garanties democràtiques”. Així i tot, Turull ha lamentat que la set repressiva de l’Estat fa que “cada setmana dirigents independentistes siguin jutjats, motiu pel qual el dirigent de Junts ha defensat que els independentistes “s’apilin i no s’escampin” i que el moviment “passi a l’acció”.

Publicitat

Fent gala de mantenir la unitat, Turull no ha volgut fer cap retret a ERC ni al Govern sobre els actes ocorreguts el passat dimarts en relació amb la tornada, i la detenció, de l’eurodiputada Clara Ponsatí. “No entrarem en retrets, venim per fer costat a Serret”, ha dit Turull, que tot i així ha admès que “és evident que amb Clara Ponsatí és infinitament molt més” el que els uneix “que no pas algun matís” que els pugui separar.

Per la seva part, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha defensat que la “millor solidaritat” és continuar treballant “per allò que ha motivat la repressió”, que és “la independència de Catalunya”. Així ho ha afirmat durant una atenció als mitjans a les portes del TSJC, on també ha compartit una abraçada amb la consellera Serret.

Et pot interessar  Jordi Turull ja té l'alta mèdica i es reincorporarà progressivament a les seves tasques

“Cal posar en relleu que la resposta de l’estat espanyol davant l’1-O és la d’un estat autoritari que persegueix la dissidència”, ha lamentat Reguant. En la mateixa línia, la diputada ha recordat que encara hi ha “més de 4.000 persones represaliades” per exercir drets. “L’única solució possible és l’amnistia i l’autodeterminació”, ha exigit Reguant.

Serret ha entrat al TSJC afirmant que compareix amb la “voluntat de confrontar amb qui està reprimint l’independentisme” i que continuarà defensat “l’amnistia i l’autodeterminació”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut