Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Serret exigeix l’oficialitat del català aprofitant el primer dia de la presidència espanyola de la Unió Europea

Les paraules de Serret arriben poques hores després que Plataforma per la Llengua hagi revelat que l'Estat espanyol mai ha sol·licitat al Consell d'Europa l'oficialitat del català

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, ha aprofitat el primer dia en què Espanya ostenta la presidència rotatòria de la Unió Europea per a demanar a Europa que compleixi amb els compromisos per assolir l’oficialitat del català. “El català a Europa s’ha de defensar i només depèn de la voluntat política”, ha apuntat la consellera, tot subratllant que malgrat els menyspreus de l’Estat espanyol, el Govern afrontarà el nou semestre europeu amb l’objectiu de defensar els interessos i les necessitats de la societat catalana. 

A ulls de Serret, la presidència rotatòria de l’Estat espanyol comença “tard” i “malament”. Les paraules de Serret arriben poques hores després que Plataforma per la Llengua hagi revelat que l’Estat espanyol mai ha sol·licitat al Consell d’Europa l’oficialitat del català, tot i afirmar que no s’oficialitzava perquè l’ens no ho aprovava. De fet, durant l’acte de clausura de la trobada Europa en Blau 2023 fet a Calonge, Serret ha criticat la “manca de transparència” del govern espanyol a l’hora d’explicar el projecte per aquest semestre al Consell de la Unió Europea.

Publicitat

“A dia d’avui encara no hem rebut oficialment quines són les seves prioritats en un moment en què hi ha grans reptes que requereixen la màxima coordinació”, ha denunciat Serret. “Cal continuar exigint al Govern espanyol que compleixi els compromisos que va adquirir per escrit i doni l’impuls polític necessari al reconeixement de l’ús del català a Europa”, ha assenyalat la consellera. Serret ha acusat el PSC i el PSOE de no ser “fiables” a l’hora de complir amb aquest compromís, fent referència a la resposta per escrit que ha donat el consell de la UE desmentint que el govern espanyol hagi demanat mai l’oficialitat del català.

Malgrat tot, la consellera ha insistit que el Govern afrontarà la presidència rotatòria de la Unió Europea i el pròxim periode “amb l’ambició de traslladar i defensar les propostes, les necessitats i els interessos de la societat catalana i els grans consensos de país arreu on sigui possible”.

Sobre les eleccions generals del 23-J, Serret ha subratllat qu” cal demostrar un Govern fort i un front democràtic per defensar les institucions i els grans consensos de país, amb el català al capdavant”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut