Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Serret deixa Espanya en evidència a Brussel·les criticant que la manca de planificació del govern espanyol ha “agreujat” la crisi per la sequera

La consellera també ha lamentat que el Govern de Catalunya només gestiona el 40% dels seus recursos hídrics

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, ha deixat en evidència l’Estat espanyol en la seva intervenció al Comitè de les Regions, on se celebrava un debat sobre la sequera. Serret no ha dubtat a l’hora d’assenyalar que les mesures del govern espanyol “han arribat massa tard” i “sense el consens del sector”, un fet que ha “agreujat” la crisi que pateix la ciutadania, especialment els treballadors del sector primari. Precisament, el passat dimecres van manifestar-se a Barcelona desenes de pagesos de Ponent afectats pel tancament dels canals de l’Urgell i Segarra-Garrigues, una decisió que va adoptar de forma unànime la Confederació de l’Ebre (CHE). Durant la intervenció, la consellera també ha lamentat que el Govern de Catalunya només gestiona el 40% dels seus recursos hídrics, mentre que el 60% restants són gestionats per la CHE.

La consellera ha reivindicat l’impuls que tant el Govern com altres territoris estan fent de la Macroregió Mediterrània, un espai de cooperació multinivell entre els diferents actors de la regió. Serret ha institit que fan falta polítiques europees que ajudin a fer front a l’escassetat d’aigua “a nivell integral”, donat que la situació actual és “crítica”, especialment a la regió euromediterrània.

Publicitat

“Els reptes mediterranis són europeus”, ha insistit Serret, tot remarcant que “calen més polítiques euromediterrànies a les institucions de la UE per garantir un present i un futur més verd i pròsper per a tothom”.

Et pot interessar  Albiach acusa el Govern de "passar la patata calenta" de la gestió de la sequera als ajuntaments
Publicitat

Opinió

Minut a Minut