Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Serret carrega contra Sánchez per deixar el Govern al marge de la presidència de la UE

Serret critica que amb el PSOE "no han desaparegut els entrebancs" a l'acció exterior que fa el seu departament

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha criticat que l’executiu de Pedro Sánchez deixi el Govern al marge de la presidència espanyola de la Unió Europea. Serret carrega contra la manca d’informació rebuda, així com la poca predisposició el govern espanyol per incloure l’executiu català en els actes que s’organitzen a Catalunya, tot asseverant que l’executiu espanyol “no ens té en consideració”.

La consellera no dubta a afirmar durant una entrevista amb l’ACN que amb el PSOE “no han desaparegut els entrebancs” a l’acció exterior que fa el seu departament, i reclama concretament al PSC que es posicioni sobre “l’ambició de tenir presència a nivell internacional”. “És una acció exterior legítima i exitosa perquè ens ajuda a desenvolupar-nos com a societat i a teixir confiances mútues”, expressa Serret, defensant així la conselleria que encapçala, i que va crear-se el 2016 sense tenir abans precedents.

Publicitat

Exigeix veu “pròpia”

La presidència espanyola del Consell de la UE arrenca l’1 de juliol, i només sis dies després, el 7 de juliol, començarà la campanya electoral del 23-J. Hi ha previstes dues cites de la presidència a Catalunya: una reunió informal dels ministres de Transport a Barcelona el 21 i 22 de setembre i una altra a Tarragona amb ambaixadors. Fonts de la presidència espanyola confirmen que la visita a Tarragona està prevista pel 20, 21 i 22 de juliol.

Malgrat remarcar que el Govern no vol deixar “cap espai buit”, Serret posa com a condició tenir “veu pròpia” en les trobades que es fan a Catalunya. Tanmateix, no aclareix si hi haurà una representació institucional de la Generalitat “al màxim nivell”.

Et pot interessar  La carta de Sánchez demostra la polarització de la societat espanyola: un 41,1% l'aprova i un 38,8% no, segons el CIS
Publicitat

Opinió

Minut a Minut