Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

S’eleven a 14 els detinguts pels aldarulls a Barcelona la nit de dissabte

|

- Publicitat -

El número total de detinguts pels aldarulls que hi va haver aquest dissabte a Barcelona s’ha elevat a 14, un més que l’últim balanç que havien fet els Mossos d’Esquadra la nit passada. Així ho ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista a RAC1, que ha detallat que la catorzena detenció es va practicar a la mitjanit. Els Mossos d’Esquadra també han confirmat la nova detenció, relacionada amb actes violents i desordres públics. Del total d’arrestos, onze els han practicat els Mossos d’Esquadra i tres la Guàrdia Urbana de Barcelona. Almenys un dels detinguts està relacionat amb la crema de la furgoneta de la Guàrdia Urbana a la comissaria de la Rambla.

Miquel Sàmper, ha defensat  que “no es pot suprimir la Brimo, un país no es pot permetre no tenir una unitat d’ordre públic” i assegura que durant els aldarulls d’ahir no es van disparar bales de foam.

Publicitat

Per la seva part els sindicats de Mossos han criticat amb duresa la nova nit d’aldarulls: “De moment 10 detinguts. Mentrestant alguns polítics es busquen les seves cadires, els autònoms, restauradors i múltiples negocis són trencats i robats, i els policies al punt de mira. Vergonya!”, ha piulat l’SME-Mossos. El sindicat SICME –representatiu de més del 90% dels comandaments del cos de Mossos- pregunta directament a ERC i Junts sobre els disturbis. “En aquesta manifestació convocada per la CUP, entre altres, es veu clar quin model d’ordre públic proposen. Diputats, el canvi comença per intentar matar agents de policia cremant-nos?”, ha qüestionat el SICME. El sindicat SAPOL es personarà com a acusació contra el responsable d’incendiar una furgoneta de la Guàrdia Urbana.

Et pot interessar  Treballadors de Brians 1 i Brians 2 bloquegen de nou els accessos als centres en contra de la negociació dels sindicats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut