Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Segueix la desesperada croada de Ciutadans per aglutinar l’unionisme

|

- Publicitat -

El líder de Cs i cap de l’oposició, Carlos Carrizosa, ha enviat aquest passat divendres una carta als líders del PSC, Miquel Iceta; dels comuns, Jéssica Albiach; i del PPC, Alejandro Fernández, per instar a “desbloquejar” la situació en cas d’inhabilitació ferma del president de la Generalitat, Quim Torra. Segons ha explicat el diputat de Cs David Mejía en roda de premsa, ja hi ha hagut converses entre els líders d’aquests partits i han acordat reunir-se després de la sentència per buscar “possibles solucions”. Mejía ha replicat a Albiach que Ciutadans “no està aquí per cap tripijoc sinó per desbloquejar la situació”. “És la responsabilitat que tenim”, ha conclòs el diputat.

En la carta, Carrizosa diu que és de “vital importància” en aquests moments una actuació “guiada per la unitat i la responsabilitat”. I els proposa una “trobada formal” per abordar “totes les fórmules polítiques que puguin evitar aquest possible bloqueig enmig de la pandèmia”.

Publicitat

“Tenint en compte que la probable inhabilitació pot donar-se en qualsevol moment, us proposo que aquesta reunió se celebri durant la setmana que ve. Estic convençut que la immensa majoria de catalans desitja que explorem solucions per sortir endavant més enllà de les nostres diferències polítiques”, prossegueix Carrizosa.

Tot i així, en la roda de premsa, Mejía ha concretat que ja hi ha hagut converses i que hi ha acord en fer la reunió per buscar “solucions” un cop es produeixi la possible sentència d’inhabilitació del president Torra.

Després que la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, en declaracions a TV3, hagi dit a Cs que no busqui “tripijocs” per buscar protagonisme com seria presentar un candidat a la presidència de la Generalitat sense els suports necessaris, Mejía li ha replicat que Cs “no està aquí per fer cap tripijoc sinó per desbloquejar la situació”. “La responsabilitat que tenim és desbloquejar aquesta situació. Tenim l’obligació de buscar les solucions entre els partits que no donen suport al Govern. No ens cauran els anells per parlar amb Albiach o la resta dels partits de l’oposició. Catalunya no es mereix més paràlisi. Formarem part de la solució i mai del problema”, ha conclòs.

Et pot interessar  Albiach no s'aclara: veu "electoralisme" en la proposta de finançament però comparteix els "aspectes bàsics"

Segons Mejías, Carrizosa ha tingut converses amb els líders dels diferents grups i s’ha acordat que s’abordaria la qüestió una vegada es faci pública la sentència però no ha volgut entrar en valorar les diferents possibles opcions. Preguntat pel líder del PSC, Miquel Iceta, que ha suggerit la possibilitat de presentar un candidat amb l’únic punt al programa de convocar eleccions, el diputat de Cs ha respost que no entraran a valorar cada una de les opcions.

Pel que fa a la reforma del delicte de sedició que vol impulsar el govern espanyol, Mejía ha afirmat que el seu partit “no vol cap tipus de privilegi a cap persona pel simple fet de pensar d’una manera concreta”. “No acceptem privilegis per a ningú”, ha insistit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut