Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Segueix en descens continu l’ús del transport públic i d’usuaris a la xarxa viària

|

- Publicitat -

El trànsit rodat ha baixat un 74,6% de mitjana durant el dia a Barcelona des de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus en comparació amb un dia laborable de febrer, mentre que la reducció ha estat d’un 90% al metro i d’un 93% als autobusos. Les principals davallades de trànsit es donen als accessos i a l’interior de la ciutat i impliquen 1,24 milions de viatges menys en vehicle privat. Pel que fa al transport públic, s’estan fent un 10% dels viatges habituals, la davallada és d’un 95% als taxis i del 87% en la mobilitat en bicicleta i vehicles de mobilitat personal. La regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón, ha agraït a la ciutadania la seva col·laboració i ha demanat mantenir el confinament durant el cap de setmana.

La reducció a la resta d’operadores de transport públic, com Renfe-Rodalies, Ferrocarrils de la Generalitat i Tram es manté també en reduccions d’entre un 90 i un 93%. Pel que fa al taxi, des d’aquesta setmana ha entrat en vigor una nova normativa que estableix que per ajustar-se a aquestes xifres només poden sortir a treballar diàriament el 20% de la flota de taxis.

Publicitat

Alarcón ha afirmat que s’ha aconseguit “aturar el ritme frenètic de Barcelona” i que el cap de setmana passat es va superar fins i tot la reducció de més del 80% del trànsit rodat. “Cal continuar insistint”, ha apuntat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut