Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

Sanció de només vint dies pel policia espanyol que va amenaçar els MENA amb una navalla a Youtube

La Fiscalia ja en va arxivar la causa, traient importància als comentaris del policia

Redacció
Redacció 11/02/2020

El policia nacional del qual la Fiscalia en va arxivar la denúncia per amenaçar els MENA amb una navalla en un vídeo de Youtube, ha estat sancionat i retirat del cos policial i amb el sou suspès, però només durant vint dies, i molt temps després dels fets. L’anomenat ‘Jandro Lion‘ a Youtube, va penjar un vídeo on els seus companys de Jusapol li regalaven una navalla amb la inscripció “youtuber jusapolero“, reconeixent el contingut que feia a la pàtria. El personatge, sense pensar-s’ho, va agrair el regal afegint els comentaris “que es preparin els MENA” o “la gent que assassinaré amb això”.

La popularitat de ‘Jandro Lion‘ va créixer per un vídeo on reivindicava pujada de salaris dels cossos autonòmics de policia nacional durant el Govern del PP.

El pitjor va ser quan, després de ser denunciat per la Unitat d’Assumptes Interns, la Fiscalía Especial contra Delictes d’Odi va arxivar-la, ignorant els comentaris greus que va fer el León i argumentant que no va ser ell qui va pujar les imatges, i que a més s’havia disculpat. Un cop que el policia va tornar a activar la seva instrucció i ara ha estat sancionat només amb 20 dies de suspensió de feina i sou, quan el més lògic hagués estat la seva destitució per l’odi que ha compartit des del seu canal de Youtube.

Relacionats