Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

La Fiscalia arxiva la denúncia contra el policia espanyol que va amenaçar els MENA amb una navalla

|

- Publicitat -

La Fiscalia de Madrid ha arxivat les diligències obertes contra el policia nacional, Alejandro León (àlies Jandro Lion), per un presumpte delicte d’odi en relació amb un vídeo en què apareix amb una navalla i, entre rialles, afirma “que es preparin els Mena” o “la quantitat de gent que assassinaré amb això”.

El fins fa poc representant de Jusapol es lliura perquè -segons avança eldiario.es- la Fiscalia Especial contra els Delictes d’Odi valora que les imatges no van ser pujades a Internet per ell mateix i interpreta que aquest es va disculpar (amb un altre vídeo) en plena polèmica. En aquest vídeo, León es presentava com una víctima del “discurs de l’odi” contra ell i les Forces de Seguretat de l’Estat i assegurava que no va pel món “matant menes”, encara que no estigui “molt a favor” d’aquest col·lectiu. A més del vídeo de suposada disculpa, Jandro Lion va pujar un altre al seu canal de Youtube en el qual es disfressa de navalla i diu que li ensenyarà tot a “Puñalín”, un altre ganivet, que és “un ídol de masses entre la població estrangera ben remunerada, o sigui, els Mena”.

Publicitat

La Fiscalia madrilenya va obrir diligències arran d’un escrit presentat per la Unitat d’Afers Interns de la Policia després de la difusió del vídeo de la navalla. El vídeo de León -declarat simpatitzant de VOX i que ha arribat a dir que la Llei de Violència de Gènere que ell ha d’aplicar en el desenvolupament de les seves funcions és “una punyetera merda”- amb la navalla només és una del gran nombre de brutalitats que deixa a Youtube, entre altres coses, contra l’independentisme català i, especialment, contra els Mossos republicans.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

Els expedients disciplinaris a la Policia es paralitzen en el moment en què alguna instància judicial obre una investigació. Per això, en el cas del vídeo de la navalla, Règim Disciplinari ha reprès la tramitació de l’expedient i proposarà el seu arxiu o realitzarà una proposta de sanció.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut