Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Sánchez intenta justificar-se de nou davant la manca d’inversions a Catalunya: “Són causes sobrevingudes”

|

- Publicitat -

El president del Gobierno, Pedro Sánchez, ha intentat altra vegada justificar-se sobre l’escàndol sobre les inversions del 2021 -180% a Madrid, 35% a Catalunya- pel rescat de les autopistes radials de la capital espanyola, i ha insistit que el buit de Catalunya és fruit del “coll d’ampolla” que es va produir el 2020 per la pandèmia. Així doncs, Pedro Sánchez ha tornat a negar cap situació de greuge amb Catalunya per l’incompliment de l’Estat en inversions.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions durant la sessió de control del Congrés, on Mireia Vehí li ha recordat que la setmana passada Hisenda va publicar les xifres d’execució que donaven a Madrid el 180%, i a Catalunya poc més del 35%. La portaveu del Gobierno, Isabel Rodríguez, va atribuir la poca atribució a la pandèmia, però segons Vehí el cert és que el Gobierno alimenta “un model d’Estat on Madrid està al centre i és una aspiradora de recursos”.

Publicitat

Sánchez ha afirmat que el nivell d’execució del 180% a Madrid és fruit del fet que el Gobierno va haver de rescatar les autopistes de peatge, però en el que representa la inversió “hem de convenir, en una anàlisi rigorosa”, que “efectivament vam tenir una aturada en el confinament i en l’activitat econòmica del 2020”.

Aquesta ha estat la segona vegada en menys de 24 hores que el Sánchez fa referència al greu dèficit d’inversions a Catalunya i als reiterats incompliments de l’Estat en inversions. Aquest dimarts ho va fer al Senat, quan va respondre a la portaveu d’ERC, Mirella Cortès. Sánchez va negar cap greuge respecte a Catalunya pels incompliments en les inversions.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut