Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sánchez dona l’esquena a un diàleg fluït: diu que el PP va permetre “referèndums il·legals i polítics presos”

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la via del “diàleg” i de “l’acord” amb Catalunya en contraposició al posicionament del PP de “continuar amb l’enfrontament”. Sánchez ha demanat al president del PP, Pablo Casado, que faci una “oposició útil i lleial a Espanya” i sigui “valent”. “No es deixi arrossegar per aquells que volen portar-lo a una deriva extremista”, ha dit el cap de l’executiu aquest dimecres a la sessió de control al Congrés. Sánchez ha allargat la mà a Casado perquè se sumi a la via del “diàleg” i ha acusat el PP d’haver generat la “major fractura social i de convivència a Catalunya i al conjunt” de l’Estat. Per la seva banda, Casado ha acusat Sánchez de no estar respectant l’Estat de dret.

Sánchez ha retret al PP que hagi deixat com a balanç de la seva gestió a “polítics presos” i “fugits”. “No ha guanyat ningú, ha perdut la democràcia i la política”, ha dit Sánchez. “Estem davant d’un fracàs col·lectiu liderat per l’administració del PP”, ha remarcat Sánchez. El president del govern espanyol ha assegurat que sempre ha respectat l’Estat de dret i que sempre ho farà.

Publicitat

Casado ha afirmat que Sánchez no respecta l’Estat de dret quan proposa l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a Fiscal General de l’Estat, amb la taula de diàleg amb el Govern o amb la proposta de reformar el Codi Penal. “Ja hem vist que per a vostè la gravetat d’un cop a l’Estat depèn del que necessiti vostè dels colpistes. Però ja està traspassant els límits, fins i tot els laxes que vostè sol tenir”, ha dit.

Borràs rebat expressions de Sánchez

Et pot interessar  Feijóo acusa Sánchez de no condemnar amb prou "rapidesa i contundència" l'atac d'Iran: "Ha estat l'últim"

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha criticat a l’inici de la seva intervenció -ha preguntat a la ministra Nadia Calviño sobre el decret digital- que es parli de “crisi de convivència” a Catalunya i ha afirmat que “per crisi de convivència, la d’aquest hemicicle”. També ha rebatut que es parli de “fugits” i ha contestat que són “europarlamentaris” i “ciutadans lliures”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut