Diumenge, 25 d'octubre de 2020 - Edició 822
La República

Sánchez dona l’esquena a un diàleg fluït: diu que el PP va permetre “referèndums il·legals i polítics presos”

Borràs ha corregit Sánchez dient que aquests “fugits” són europarlamentaris i “ciutadans lliures”

Redacció
Redacció 12/02/2020
Pla mitjà del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la sessió de control al Congrés, el 12 de febrer del 2020

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la via del “diàleg” i de “l’acord” amb Catalunya en contraposició al posicionament del PP de “continuar amb l’enfrontament”. Sánchez ha demanat al president del PP, Pablo Casado, que faci una “oposició útil i lleial a Espanya” i sigui “valent”. “No es deixi arrossegar per aquells que volen portar-lo a una deriva extremista”, ha dit el cap de l’executiu aquest dimecres a la sessió de control al Congrés. Sánchez ha allargat la mà a Casado perquè se sumi a la via del “diàleg” i ha acusat el PP d’haver generat la “major fractura social i de convivència a Catalunya i al conjunt” de l’Estat. Per la seva banda, Casado ha acusat Sánchez de no estar respectant l’Estat de dret.

Sánchez ha retret al PP que hagi deixat com a balanç de la seva gestió a “polítics presos” i “fugits”. “No ha guanyat ningú, ha perdut la democràcia i la política”, ha dit Sánchez. “Estem davant d’un fracàs col·lectiu liderat per l’administració del PP”, ha remarcat Sánchez. El president del govern espanyol ha assegurat que sempre ha respectat l’Estat de dret i que sempre ho farà.

Casado ha afirmat que Sánchez no respecta l’Estat de dret quan proposa l’exministra de Justícia Dolores Delgado com a Fiscal General de l’Estat, amb la taula de diàleg amb el Govern o amb la proposta de reformar el Codi Penal. “Ja hem vist que per a vostè la gravetat d’un cop a l’Estat depèn del que necessiti vostè dels colpistes. Però ja està traspassant els límits, fins i tot els laxes que vostè sol tenir”, ha dit.

Borràs rebat expressions de Sánchez

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha criticat a l’inici de la seva intervenció -ha preguntat a la ministra Nadia Calviño sobre el decret digital- que es parli de “crisi de convivència” a Catalunya i ha afirmat que “per crisi de convivència, la d’aquest hemicicle”. També ha rebatut que es parli de “fugits” i ha contestat que són “europarlamentaris” i “ciutadans lliures”.

Relacionats