Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Sánchez centrarà el seu discurs d’investidura en l’ocupació, el feminisme i l’emergència climàtica

Falta tancar el pacte amb Unides Podem i esperar al fet que altres forces, com a ERC i JxCAT, defineixin el seu vot

Agències 21/07/2019
Pedro Sánchez, president en funcions del Gobierno / PSOE

El candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, centrarà el seu discurs d’investidura en l’economia i els reptes socials als quals s’enfronta el país com la precarietat, les pensions, la desigualtat, el feminisme o l’emergència climàtica.

El president del Govern en funcions plantejarà aquest dilluns un discurs “progressista i d’esquerres”, apel·lant a les principals transformacions que necessita el país, van informar fonts governamentals a Europa Press. La intenció de Sánchez és plantejar des de la tribuna del Congrés un projecte per a la legislatura que combini el creixement econòmic amb justícia social.

La lluita contra la desigualtat, l’ocupació i la precarietat, les pensions, la desigualtat, el feminisme, l’emergència climàtica, la revolució tecnològica i Europa marcaran els eixos del seu pla de govern pels quals demanarà suport als partits d’esquerra de la Cambra baixa. Aquests assumptes seran la base del programa polític de Sánchez. El que falta és tancar el pacte amb Unides Podem i esperar al fet que altres forces, com a ERC i JxCAT, defineixin el seu vot.

Intervenció llarga

Les fonts governamentals consultades ha subratllat que Sánchez farà un discurs d’altura, “dirigit a una àmplia majoria des de l’òptica progressista”.

El candidat socialista iniciarà la seva intervenció a les dotze del matí. Farà una exposició llarga i s’estendrà a explicar el seu programa polític de govern sense límit de temps.

La sessió es reprendrà a les quatre de la tarda amb la intervenció dels grups de l’oposició, de major a menor, cadascun dels quals comptarà amb 43 minuts d’intervenció: 30 de discurs inicial, 10 de rèplica i 3 de contrarèplica.

És segur que en les rèpliques i dúpliques, Sánchez haurà d’afrontar els retrets que li llancin els líders dels partits de l’oposició sobre la seva gestió respecte a Catalunya, assumpte que ocuparà un lloc central en l’intercanvi dialèctic amb Pablo Casado, Albert Rivera i Santiago Abascal.

La primera jornada de la investidura finalitzarà amb aquell grup parlamentari que estigui intervenint a les 20.30 hores ja que no es reiniciarà cap debat nou després d’aquesta hora, segons l’acord aconseguit aquesta setmana per la Junta de Portaveu. La segona sessió començarà a les nou del matí del dimarts amb la resta d’intervencions i després es procedirà a la votació.