Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Sánchez celebra com “un gran èxit” l’alcaldia de Collboni i diu que obre “una etapa il·lusionant per a la convivència”

Sánchez també ha tret pit del fet que l'independentisme "no tingui el suport social que va tenir fa cinc anys"

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha celebrat el “gran èxit” que creu que suposa que el socialista Jaume Collboni hagi estat investit nou alcalde de Barcelona. Segons ha dit en una entrevista a ‘El País’ l’alcaldia del PSC obre “una etapa molt il·lusionant per a la convivència i la transformació de la ciutat”. A més, ha assegurat que “la renúncia” de l’exalcaldessa d’Ada Colau “va deixar sense arguments el PP”, que segons afirma Sánchez “estava disposat a donar suport a un alcalde independentista abans que a un govern socialista”. D’altra banda, en clau estatal Sánchez ha subratllat que un possible govern de coalició amb Sumar seria “més fàcil i més funcional” que l’actual.

Sánchez ha fet autocrítica de la gestió del govern de coalició i ha admès que els ha sobrat “decibels en el debat intern”. De cara al 23-J, ha assegurat que el PSOE “surt a guanyar les eleccions” i que aspira a governar en solitari, però ha remarcat que cal assumir “una realitat fragmentada”.

Publicitat

“Entenc que després del 23 de juliol conformarem un govern de coalició progressista amb Yolanda Díaz i amb Sumar. Que, per cert, pot ser un govern de coalició més fàcil i més funcional perquè hem treballat de manera lleial i eficaç en totes les lleis que han tingut a veure amb Yolanda Díaz i el que representa avui Sumar”, ha explicat.

Sánchez també s’ha referit als partits de l’oposició i ha criticat que el PP i Vox “no tenen projecte polític més enllà de derogar el ‘sanchisme'”. “I derogar no és un projecte polític, és retrocedir 5, 15 o 20 anys”, ha advertit, per afegir després que “derogar el que funciona és gripar l’economia espanyola”. A més, també ha assegurat que és “més perillós” que el PP “assumeixi els postulats i les polítiques de Vox” que no pas el mateix Vox.

Et pot interessar  Aragonès acusa el PSC de tenir un "discurs derrotista" i a Junts de "només parlar d'ells mateixos" i de Puigdemont

D’altra banda, Sánchez també ha tret pit del fet que l’independentisme “no tingui el suport social que va tenir fa cinc anys” i que ara mateix “la primera força sigui constitucionalista”. “Jo crec que, amb els fets, també amb els meus errors, he demostrat que he treballat per l’estabilitat i la convivència”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut