Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Sánchez accepta la proposta de data de Torra: la primera reunió de la taula de diàleg serà dimecres

El Gobierno no ha entrat a opinar sobre els continguts que Torra havia proposat tractar a la reunió

Redacció 20/02/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, i el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, abans de reunir-se a Palau el 6 de febrer de 2020 (Horitzontal)

El govern espanyol ha acceptat celebrar la primera reunió de la taula de diàleg amb la Generalitat dimecres que ve, 26 de febrer, una de les dates proposades pel president de la Generalitat, Quim Torra. En una carta, el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, respon la missiva d’aquest matí de Torra i diu que veu “perfecte” poder constituir la taula de diàleg dimecres que ve a la tarda al Palau de la Moncloa, a Madrid. “Tots sabem que és necessari el diàleg i aquesta ha de ser la legislatura que ho promogui. Aquest és l’esperit que volem transmetre a aquesta taula en la qual tantes esperances tenen dipositades tots els ciutadans”, diu Sánchez a la carta, en la qual no entra a parlar sobre els continguts que ha traslladat Torra.

El president de la Generalitat havia proposat a la seva carta cinc dates alternatives al dilluns 24 de febrer, la que havia proposat Moncloa, i avança que la delegació catalana vol tractar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la fi de la repressió.