Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Sánchez accepta modificar la llei d’amnistia per donar “més garanties” a Puigdemont

Confia que l'acord serà imminent

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, finalment ha acceptat fer canvis a la llei d’amnistia per donar “més garanties” als independentistes i, en especial, al president a l’exili Carles Puigdemont, ara que el Tribunal Suprem instruirà la seva causa del Tsunami Democràtic. Ha estat el mateix Sánchez qui, en conversa informal amb els periodistes que l’acompanyen de viatge oficial a Brasil i Xile, ha manifestat aquesta intenció, fet que ha sorprès, ja que la primera vegada la norma no va tirar endavant perquè el PSOE s’havia negat a incloure les esmenes que reclamava Junts.

La llei es tornarà a votar demà dijous a la comissió de Justícia del Congrés després que Junts la tombés fa un mes, perquè no incloïa les esmenes que havien presentat. Els independentistes insisteixen que les esmenes que van presentar són l’única fórmula que “cobreix tothom”, incloent-hi els encausats pel Tsunami Democràtic (com ara Carles Puigdemont o Marta Rovira), els represaliats el ‘cas Volhov’, els CDR i víctimes de la guerra judicial, com Laura Borràs. A ulls de Junts, “l’amnistia ha de ser per a tothom i d’aplicació immediata. Amb uns tribunals normals, seria una llei bona, però amb tot el que hem vist aquests darrers dos mesos i mig necessitem blindar-la molt més”, segons va exposar el número 2, Jordi Turull. Amb tot, ara Sánchez espera que l’anunci de l’acord sigui imminent.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut