Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Sàmper aposta per la restitució de Trapero però afirma que el Major li va demanar temps i ho vol respectar

El conseller creu que restituir aquells que van ser retirats del càrrec pel 155 és un procés “lògic i evident”

Agències 22/10/2020
El conseller d'Interior en funcions, Miquel Sàmper, seguint el ple del Parlament. 6 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha apostat per la restitució del Major Josep Lluís Trapero però ha explicat que aquest li va demanar temps i ho està respectant. En declaracions a Catalunya Ràdio, Sàmper ha explicat que quan va arribar al càrrec ja li va dir al Major que si la sentència era absolutòria el “procés lògic i evident” era el de la restitució dels càrrecs retirats pels 155. “És una cosa que ja està parlada”, ha assegurat. Ha explicat que llavors Trapero li va dir que no tenia les coses “gens clares” i que necessitava un temps. “Ho estic respectant”, ha afirmat Sàmper, al temps que ha dit que parlaran “quan ell ho consideri”.

“Entenc que la figura del Major, com la de tots que van ser de forma injusta trets dels càrrecs, s’han de restituir”, ha declarat el conseller. Ha afegit que això és un procés legítim i que té a veure amb un procés “sociopolític”, que no té res a veure amb la feina que està fent el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent.

D’altra banda, el conseller ha afirmat que jurídicament és “molt difícil” que es pugui recórrer la sentència absolutòria perquè els fets provats tenen molta “solides”. “Tocar fets provats en una sentència és molt complicat”, ha afirmat.