Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Salvador Ribot, membre de l’Assemblea del Consell per la República, emprèn una vaga de fam pel català

|

- Publicitat -

El membre de l’Assemblea de Representants del Consell per la República, Salvador Ribot, ha anunciat l’inici d’una vaga de fam en defensa del català a l’escola. L’acció protesta té lloc a Celrà i és una de les respostes al nou pacte per la llengua que defineix el castellà com a “llengua curricular”. En la mateixa línia que les principals entitats dels Països Catalans, Ribot vol lluitar contra la nova proposta d’ERC, Junts, els socialistes i els comuns perquè posa en risc el model d’escola catalana.

“Tip i cansat de la política autonòmica he optat per la desobediència civil per obrir la consciència a la societat de la importància de defensar l’actual llei de política lingüística del 1982”, ha reivindicat en una piulada.

Publicitat

En poques hores, ja ha rebut nombroses mostres de suport a les xarxes socials. El professor jubilat i activista Jaume Sastre, li ha traslladat tot el seu suport en la vaga de fam, que ell mateix ha utilitzat com a via per defensar la llengua en diverses ocasions. “Jo també n’estic fart de polítics que s’autoproclamen ‘independentistes’ i que van de bracet amb els seus repressors i botxins”, ha reblat.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut