Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Les entitats per la llengua rebutgen categòricament la nova llei del català a l’escola: “Legitima la fi de la immersió”

|

- Publicitat -

Les principals entitats per la llengua dels Països Catalans han expressat la seva preocupació davant la nova llei sobre el català a les aules que tramita el Parlament. A diferència del que defensen ERC, Junts, PSC i comuns, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua lamenta que “obre la porta a la segregació lingüística i legitima la fi de la immersió”.

Publicitat

Així mateix, la CAL ha mostrat suport a Plataforma per la Llengua que ja ha anunciat la presentació d’una esmena. “Definir el castellà com a “llengua curricular” permetria a la Moncloa exigir un 50% de castellà a les aules, emparant-se en l’art. 6 de la LOMLOE”, ha alertat l’ONG del català.

Igualment, la plataforma Pública i en Català ha afirmat que l’acord pel català suposa l'”aval polític” per aplicar la sentència del 25% de castellà a les aules. En aquest sentit, USTEC, CGT, COS, Intersindical i SEPC consideren que la proposició de llei registrada parteix del mateix marc que la presentada el 24 de març per modificar la llei de política lingüística. També critiquen que s’ha elaborat “excloent” la comunitat educativa i criden a construir una resposta col·lectiva a la sentència.

Et pot interessar  Els serveis jurídics del Congrés dels Diputats no veuen viable a curt termini utilitzar el català
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió