Dimarts, 5 de juliol de 2022 - Edició 1440
La República

Salvador Macip es posa les mans al cap amb la incompetència del Gobierno amb les vacunes: “Quantes morts evitables!”

L’investigador retreu a l’executiu espanyol que “encara no han entès que la clau és vacunar tan ràpid com es pugui amb una dosi a la població més de risc”

Àlex Huguet 21/04/2021
El professor Salvador Macip

El professor de la Universitat de Leicester i investigador, Salvador Macip, ha tornat a evidenciar la gran incompetència de l’estat espanyol per gestionar la pandèmia, i en concret, per plantejar un ritme de vacunació que protegeixi com més aviat millor tota la població. En una piulada, Macip es posa les mans al cap després que el Gobierno hagi rebutjat la proposta d’espaiar unes setmanes més la punxada de la segona dosi de la vacuna per tal de tenir més gent vacunada amb la primera injecció.

Segons Macip, l’executiu espanyol encara no entén “que la clau d’aquesta primera fase de la campanya és vacunar tan de pressa com es pugui amb almenys una dosi a tota la població de més risc”. “Ja m’estranyava que el govern espanyol prengués una decisió encertada sobre les vacunes”, ha exclamat Macip a la xarxa, lamentant les morts que es podrien haver evitat.