Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Salut demana “estar alerta” amb el nou relaxament de mesures i confia en les previsions de noves vacunes

|

- Publicitat -

Els responsables de Salut situen els propers dos mesos com a “clau” per al control de la pandèmia i demanen estar “encara més alerta” davant la flexibilització de les mesures que han anunciat de cara al proper dilluns. “Queden unes set o vuit setmanes que són clau. Dos mesos és molt llarg, ho sabem, però si es confirmen les notícies que ens arriben, tindrem vacuna amb una quantitat suficient per avançar realment en el pla de vacunació. Això vol dir més persones amb algun tipus d’anticòs, ja sigui amb primeres dosis, els que ja hem vacunat i les persones que han passat la covid-19”, ha afirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Salut calcula que una de cada cinc persones té algun tipus d’anticòs davant del coronavirus.

Els responsables de Salut consideren que els propers mesos són clau sobretot per la previsió de més vacunes que permetin, almenys amb primeres dosis, ampliar el percentatge de població amb algun tipus d’anticòs davant del coronavirus, han assenyalat en la roda de premsa d’aquest dijous.

Publicitat

“Sabem que d’aquí a poques setmanes tindrem moltes més dosis i deixarem l’hivern enrere i això previsiblement pot portar a un escenari millor. Hi hem d’arribar bé”, ha afirmat la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha apuntat a un possible “nou paradigma” en la pandèmia d’aquí a uns dos mesos.

Vergés ha insistit a no “baixar la guàrdia” davant de l’anunci de “petites obertures” de cara al proper dilluns, entre les quals l’aixecament del confinament comarcal mantenint les bombolles de convivència o l’obertura del comerç no essencial els caps de setmana.

“No podem interpretar que un augment de la mobilitat sigui un augment de les trobades socials de forma intensa”, ha alertat. “Tot allò que es faci fora de la bombolla de convivència ha d’estar fet sempre minimitzant els riscos i amb precaució”, ha afegit.

La titular de Salut ha posat èmfasi que “és possible recuperar activitat a poc a poc” perquè la baixada de contagis es manté constant des de mitjan gener, si bé, és “lenta”, han advertit les autoritats sanitàries en diverses ocasions. La pressió assistencial també continua baixant, han assenyalat, però és molt alta. Hi ha 1.503 pacients ingressats per covid-19 i 471 a les UCI.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut