Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Saliente (CUP Barcelona): “Tenim l’1-O gravat a foc”

|

- Publicitat -

Veus esperats i rostres que han agafat per sorpresa al públic. El compte enrere ha començat: quan només falta una setmana per a les eleccions municipals, el Poble-sec ha acollit aquest diumenge al migdia l’acte central de la CUP, davant de 300 persones. Les prioritats, les mateixes que aquest últim mandat: el dret a l’habitatge, les municipalitzacions dels serveis per als barcelonins i la destrucció de la marca Barcelona. Però també “recuperar la Barcelona de l’1-O” davant la “sobirania buida” del Govern del Parlament. Aquestes màximes han servit per bastir el discurs que apel·la a la desobediència civil i la transformació social a partir de la ruptura.

Saliente, “el terror de la marca Barcelona”

Publicitat

Del “moviment estudiantil, l’escola de la militància”. Aquest és l’origen de l’alcaldable cupaire Anna Saliente, presentada com “el terror de la marca Barcelona”. L’anticapitalista ha reivindicat “la Barcelona de l’1-O” per continuar amb “la il·lusió de saber que estàvem molt a prop de la ruptura”. Saliente veu un “risc d’un pacte autonomista des de dalt que es carregui tot allò que hem construït des de baix” i és per això que promet que tenen “l’1-O gravat a foc”. Davant la situació d’”ingovernabilitat” del Govern, la cupaire anuncia que el primer Ple a Barcelona serà per abordar “una estratègia conjunta de la societat civil” i recorda l’acord d’onze punts que han enviat a les candidatures republicans.

 Qui també ha parlat del Ple de l’Ajuntament ha estat el número dos a la llista municipal, Jordi Magrinyà, que l’ha comparat amb una gran orquestra dissonant “que sempre toca les mateixes notes” i que avala, segons el candidat, “la ciutat marca Barcelona que la família Maragall va construir”. Alhora, ha col·locat els “lobbies, les oligarquies i els poderosos” com el director de la coral. Amb tot, ha dibuixat la CUP com “el bastió contra el capitalisme”.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

“El desgovern efectiu o el govern inefectiu”

Amb el constant record de l’exdiputada Anna Gabriel i la seva esperada aparició a través del vídeo de campanya municipalista, la diputada Natàlia Sánchez ha pres el micròfon per fer una denúncia contundent al “desgovern efectiu o el govern inefectiu” d’ERC i JxCat. “Avui, la direcció governamental de l’independentisme està en una greu crisi de governabilitat”, ha assegurat. La diputada ha afirmat que “no ha impulsat cap política sobirana” i que, per tant, és “una legislatura perduda” i ha titllat les candidatures de la CUP com “la clau” per posar contra les cordes a aquells que “estan creant una nova elit política”.

L’altre pas pel Parlament l’ha dibuixat l’exdiputada al Parlament, Mireia Vehí, que ha començat la seva intervenció amb un record a la companya i exiliada política Anna Gabriel parafrasejant Benedetti. “Et volem a casa” ha estat el crit unànime, però també ha assegurat que “l’única manera que les exiliades i les preses tornin a casa és fer política i autodeterminar-se”. És per això que l’exdiputada ha afirmat que l’autodeterminació “és un dret i ho serà” i ha criticat al Govern de coalició, que “són el bastió d’una sobirania buida”, en la mateixa sintonia que els seus companys.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut