Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Saliente creu que la CUP s’ha de replantejar l’estratègia a seguir a partir d’ara

|

- Publicitat -

La candidata de la CUP per Barcelona Anna Saliente creu que la formació anticapitalista s’ha de replantejar l’estratègia a seguir a partir d’ara després dels resultats de les eleccions municipals tant a Catalunya com a Barcelona, on s’han quedat fora del consistori. En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assenyalat que hi ha d’haver una reflexió en “moltíssimes coses” però ha apuntat que la prioritat ha de ser l’estratègia. Segons Saliente, no és la prioritat obrir el debat sobre si és adequada la política de canvi de lideratges. “Aquesta és una reflexió però no crec que sigui la que més ens plantegem”, ha considerat Saliente, per qui els resultats constaten que està guanyant un “cert relat d’assumpció de la possibilitat de negociació amb l’estat espanyol”.

Publicitat

Saliente no està d’acord amb la línia que s’està imposant i que veu possible una negociació amb l’Estat i ho ha vinculat amb la victòria del PSOE en les eleccions espanyoles del passat 28 d’abril.

La cap de llista per Barcelona ha admès que els resultats per la CUP han anat “bastant malament” a tot arreu tenint en compte que a les eleccions municipals a nivell de Catalunya han passat del 7,6% del vot al 3,4% perdent 45 regidors. És conseqüència, segons Saliente, d’un escenari polaritzat, una invisibilitat clara de la CUP i unes eleccions “en clau personalista”.

Saliente veu com una mala notícia que el PSC torni a recuperar terreny a Barcelona ja que considera que les seves polítiques estan molt lluny d’unes polítiques d’esquerres i estan alineats al bloc del 155.

Entre un govern de Maragall i un govern de Colau, no s’ha mullat i ha dit que la CUP “no té apriorismes”.

Et pot interessar  La CUP defensa dissoldre l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un òrgan "opac i antidemocràtic"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió