Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Rufián demana el vot als “socialistes catalanistes” i adverteix que el PSC no frenarà el PP ni Vox

Vilalta avisa Díaz: "No pot ser que, mentre ens violin i matin, algú no vulgui fer nosa amb un feminisme còmode"

|

- Publicitat -

El cap de llista d’ERC Gabriel Rufián ha fet una crida als votants “socialistes i catalanistes” a votar el partit republicà a les eleccions del 23-J. Rufián ha argumentat que no vol “ningú penedit” l’endemà de les eleccions, i ha advertit que el vot al PSC no serveix per a frenar l’extrema dreta de Vox ni una possible investidura del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

“Per evitar això cal donar força a l’independentisme d’esquerres català i al basc”, ha asseverat. Els republicans han insistit que no seran ni els socialistes ni els comuns els qui defensaran “millor” els interessos de la ciutadania de Catalunya.

Publicitat

El feminisme de Sumar

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha criticat les paraules de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, per apostar per un feminisme “còmode” pel patriarcat. La republicana ha replicat que el feminisme és “incòmode” perquè lluita per la conquesta de drets i perquè denuncia les desigualtats. Per tant, ni pot ser “còmode” ni pot defugir les “trinxeres”. “No pot ser que, mentre ens violin i matin, algú no vulgui fer nosa amb aquest suposat feminisme còmode”, ha reblat.

La número 1 de la llista al Senat per Lleida, Inés Granollers, també ha carregat contra Díaz per la seva “negació” a realitzar un referèndum acordat a Catalunya. La candidata ha opinat que votar un partit d’esquerres espanyol és “sinònim” de votar una dreta “una mica acomplexada encara”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut