Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Crítiques a Yolanda Díaz per defensar un feminisme descafeïnat comprant el relat de l’extrema dreta

Forcadell i Rovira critiquen les "conservadores" declaracions de la líder de Sumar: "El feminisme conciliador no és feminisme"

|

- Publicitat -

Els efectes del veto a Irene Montero es fan notar en el discurs feminista de Sumar. La candidata Yolanda Díaz ha defensat que el feminisme ha de ser conciliador i no “arraconar-se a les trinxeres”. “El feminisme no està en guerra contra els homes, està a favor de les llibertats”, ha avisat la candidata de Sumar, tot remarcant que volen evitar caure en una “guerra de sexes”.

Aquestes declaracions han despertat nombroses crítiques que acusen Díaz de voler edulcorar el feminisme combatiu per acontentar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, qui va deixar caure que els discursos de Montero incomodaven els homes de la seva edat.

Publicitat

Així mateix, a les xarxes socials algunes usuàries han criticat que la líder de Sumar parli pejorativament de “feminisme de trinxeres” i adopti el discurs de l’extrema dreta que assenyala el feminisme com el problema i no pas el patriarcat.

Forcadell i Rovira responen

“El feminisme conciliador no és feminisme”, ha criticat l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell en una piulada, tot avisant que només hem avançat “quan hem estat combatives i incòmodes”. “Aquestes declaracions són escandalosament conservadores”, ha alertat.

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, també ha reaccionat a les paraules de Díaz avisant que “no valen mitges tintes” per fer front al masclisme i al patriarcat. “El feminisme conciliador és còmplice de l’extrema dreta. La idea que el feminisme és massa combatiu és caure en el seu marc”, ha criticat en un tuit contundent. “Sumar renuncia al feminisme i als drets de les dones”, ha reblat.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut