Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Rovira reivindica la conselleria d’Igualtat i Feminismes i defensa la llei del ‘només sí és sí’

|

- Publicitat -

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha expressat el seu suport a les ministres d’Igualtat i Drets Socials, Irene Montero i Ione Belarra, per la campanya “profundament masclista” en contra de la llei del ‘només sí és sí’ que totes dues han patit. Ho ha expressat durant la 5a Convenció de Dones Electes d’Esquerra Republicana celebrada a Ginebra, on, envoltada d’algunes de les representants del Govern d’ERC, ha fet una crida a augmentar els recursos per al departament d’Igualtat i Feminismes. A la vegada, la republicana també ha denunciat la “doble repressió” que pateixen les dones independentistes.

Rovira ha constatat que les dones independentistes “pateixen una doble repressió”, la qual té un caràcter polític, però també de gènere, ja que es deu al fet que són “dones, d’esquerres, progressistes i independentistes”. “Les dones represaliades no només aspirem a no caure en l’oblit sinó que volem exercir tots els nostres drets. Volem estar dempeus i transformar una realitat injusta”, ha deixat clar Rovira, que ha parlat de reptes de futur com la paritat a les institucions, la conciliació o la inclusió real. “Que no se’ns escapin els espais de poder. Si vam decidir ser-hi, va ser per prendre decisions”, ha afegit.

Publicitat

La secretària dels republicans ha reclamat també dotar de més recursos Igualtat i Feminismes. “No ha de ser l’assignatura ‘maria’ que teníem a l’escola. Ha nascut per pal·liar una anomalia i una desigualtat en majúscules a la nostra societat. I ha de continuar fins que no assolim la igualtat material”, ha apostat la secretària general d’ERC

Amb tot, Rovira ha sortit en defensa de la llei del ‘només sí és sí’, agraint a Montero i Belarra “intentar canviar les coses cap a on han de ser canviades”. Tanmateix, ha alertat que “el debat sobre la llei del ‘només sí és sí’ ha “rearmat el patriarcat“, el qual “està sortint de l’armari una altra vegada de forma desacomplexada i insultant”, un fet que ha quedat retratat amb les “excuses tècniques” cap a la norma.

Et pot interessar  Collboni anuncia que ampliarà el govern un cop estigui en vigor el pressupost

“El que em sembla lamentable és que el feminisme estigui perdent el relat en aquest tema i rendint-se davant el patriarcat”, ha avisat Rovira. “Aquí ens hi juguem molt. O ho podem guanyar tot o tornarem a uns anys de submissió molt bèsties”, ha sentenciat la secretària general d’ERC.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut