Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Rovira recorda que l’impuls del català a Europa ja estava acordat: “Compliu i acabeu la feina”

El govern espanyol va comprometre's el juliol del 2022 a sol·licitar a la presidència del Parlament Europeu la consideració del català com a llengua d'ús al ple

|

- Publicitat -

El suposat gest que el president espanyol en funcions Pedro Sánchez ha fet envers la llengua catalana no ha convençut els partits independentistes catalans, contràriament al que el líder socialista esperava. A només 24 hores perquè tingui lloc la sessió per a constituir les Corts i la Mesa del Congrés de Diputats, una sessió en la qual els sobiranistes catalans tindran la clau de la governabilitat espanyola, Sánchez ha intentat acontentar-los comprometent-se a “desplegar” la llengua catalana a les institucions europees mentre duri la presidència espanyola de la Unió Europea.

Una proposta que, tanmateix, no ha aconseguit els aplaudiments dels independentistes que Sánchez esperava, perquè es tracta d’una promesa feta anteriorment, tal com ha recordat la secretària general d’ERC, Marta Rovira. A través de Twitter, la dirigent republicana s’ha preguntat per quina mena de gest ha fet el PSOE, tot replicant a Sánchez que aquesta mesura ja estava assumida i “segellada” als acords de la taula de diàleg del 7 de juliol del 2022. “Al Parlament Europeu hi hem treballat molt. Compliu i acabeu la feina. Així, no”, ho rebla.

Publicitat

Rovira va un pas més enllà i enllaça en la piulada el document d’acord al qual els dos governs van arribar a la taula de diàleg. En aquest document es llegeix clarament que el govern espanyol sol·licitarà a la presidència del Parlament Europeu la consideració del català com a llengua d’ús al ple; a la vegada, l’executiu espanyol també es comprometia a presentar una sol·licitud davant la Mesa de l’Eurocambra, juntament amb una proposta que n’asseguri la viabilitat tècnica i financera. A més, es conjurava per aconseguir una majoria suficient que avalés la petició.

Et pot interessar  Estrada insta Puigdemont a fer una "esmena claríssima" a les polítiques de Junts
Publicitat

Opinió

Minut a Minut