Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Rosell denuncia que el seu empresonament va ser per “interessos foscos de naturalesa política o econòmica”

|

- Publicitat -

L’ex president del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell ha reiterat aquest dimecres que l’empresonament preventiu de dos anys que va patir des del 2017, en una causa per la qual finalment va ser absolt, “ocultava interessos foscos de naturalesa política i/o econòmica de terceres persones interessades en perjudicar-lo”. Rosell s’ha expressat així a través dels seus advocats després que ‘El Periódico’ hagi publicat avui l’existència d’una investigació de l’ex comissari José Manuel Villarejo i persones del seu entorn a l’origen de les imputacions que van motivar l’ordre judicial de presó. Rosell celebra aquestes publicacions que, subratlla, “desvirtuen la tesi que la presó va ser deguda a un desafortunat error de criteri judicial”.

En tot cas, l’ex president del Barça adverteix que queden “molts interrogants per resoldre”, com ara si Villarejo “i la policia patriòtica” van rebre diners de particulars per investigar-lo, al marge de fer-ho “en el marc de l’Operació Catalunya.

Publicitat

També es pregunta quina era la relació de l’ex comissari amb els agents de l’FBI que van gestionar les comissions rogatòries remeses des dels EUA a Espanya, o per què es va paralitzar la investigació que afectava un altre empresari mentre es reactivava la que l’afectava a ell, que va acabar amb l’ordre de presó dictada per la jutgessa Carmen Lamela.

Per això, Rosell i la seva defensa es pregunten si Villarejo va aconseguir influir en la Fiscalia i en els òrgans judicials que van dictar “la prolongada, injusta i inaudita presó preventiva per un tema que no afectava Espanya per a res”.

Finalment, l’ex president anuncia que els seus lletrats estudien les informacions publicades per “valorar la conveniència d’iniciar accions judicials” per “aclarir i sancionar les greus irregularitats” que el van dur als dos anys de presó preventiva.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut