Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Romeva, mil dies després del seu empresonament: “No hi ha camí per la república; la república és el camí”

La consellera legítima Dolors Bassa també ha agraït el suport rebut a través de les xarxes

Redacció 15/11/2020
Els presos independentistes Jordi Turull, Raül Romeva, Oriol Junqueras i Jordi Cuixart surten caminant de la presó de Lledoners. 17 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El conseller legítim d’Acció Exterior de la Generalitat, i ara pres polític, s’ha sumat a alguns dels seus companys i companyes empresonats per denunciar, un cop més, la seva injusta situació mil dies després del seu empresonament: “Res ha canviat. Les idees, insubornables, persisteixen”, ha dit, així com totes les metes polítiques que perseguia abans de ser condemnat.

En un article d’opinió a El Punt Avui, Romeva també s’imagina els pròxims mil dies de presó igual que els que ja ha passat, treballant “per convertir el republicanisme sobiranista en una alternativa encara més atractiva”. A més, també sosté que “no hi ha camí per la república; la república és el camí”, i es compromet a seguir recorrent-lo amb convicció, exigència i responsabilitat.

La consellera Dolors Bassa també ha expressat el seu agraïment per un vídeo que ha rebut “amb paraules d’ànims” després d’aquest llarg període.