Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Roma, ciutat convidada de les festes de la Mercè 2022

|

- Publicitat -

Roma serà la ciutat convidada de les properes festes de la Mercè, del 23 al 26 de setembre. Barcelona ha triat la capital italiana per a l’edició de les festivitats que ha de suposar la recuperació de la normalitat després de dos anys marcats per la pandèmia de la covid-19. Tot i que en altres ocasions s’ha convidat ciutats de la conca mediterrània, mai cap ciutat italiana ha estat protagonista de la Mercè. Ara s’ha optat per Roma, la “potència” artística de la qual quedarà “representada” a les festes, afirma el consistori. L’Ajuntament recorda que el vincle entre Barcelona i Itàlia es plasma en una “nombrosa” població del país transalpí a la ciutat i en la presència d’institucions com l’Escola Italiana o l’Institut Italià de Cultura.

L’Ajuntament de Barcelona i el de Roma “comparteixen línies de treball” pel que fa a la gestió municipal i han col·laborat en l’impuls de polítiques i estratègies com la Carta de Roma dels Drets Culturals.

Publicitat

El tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, encapçala una delegació barcelonina que és aquests dies a la capital italiana per “teixir complicitats institucionals”. La delegació té prevista una agenda que inclou trobades amb la tinenta d’Alcaldia de Roma, Silvia Scozzese, i amb el regidor de Cultura, Miguel Gotor. També es reunirà amb representants de l’ambaixada espanyola a Roma i amb agents culturals de la ciutat.

Martí ha declarat que aquests dies la delegació ha tingut ocasió de trobar-se amb les autoritats de la ciutat italiana, que “han acceptat aquesta invitació” i ja s’han posat a treballar en col·laboració amb el consistori barceloní per “configurar un programa el més extens i intens possible”.

El tinent d’Alcaldia barceloní ha donat per “segur” que aquest programa tindrà la música com a element “essencial”, però ha subratllat que també inclourà el cinema i altres manifestacions de la cultura italiana.

La tradició de tenir una ciutat convidada a les festes de la Mercè arrenca l’any 2007 amb Medellín, i des d’aleshores ho han estat Quito (2008), Istanbul (2009), Dakar (2010), San Petersburg (2011), Montreal (2012), Viena (2013), Estocolm (2014), Buenos Aires (2015), París (2016), Reykjavík (2017), Lisboa (2018), Beirut (2019), Barcelona (2020, amb motiu de la crisi sanitària) i l’Havana (2021).

Amb aquesta iniciativa es vol mostrar expressions artístiques contemporànies de ciutats amb les quals Barcelona “manté o vol mantenir” vincles “singulars” d’amistat i cooperació. Alhora s’aporta un impacte singular en la programació de la Mercè i s’impregna la festa del perfil cultural de les ciutats que hi participen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut