Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Rodríguez vol decantar el pes cap a la Bilateral en lloc de la Taula de governs

Segons la ministra, la Bilateral permetrà “recuperar el temps perdut” i avançar que s’hi parlarà de beques, Rodalies, i l’ús de la llengua

Redacció
Redacció 20/07/2021
La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez

La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha afirmat aquest dimarts que la reunió de la comissió Bilateral que tindrà lloc el 2 d’agost a la tarda ha de permetre recuperar “el temps perdut” i abordar qüestions “que importen a la ciutadania”. Ha puntat que el seu executiu i la Generalitat ja han treballat i tenen avançats acords sobre beques, educació, infraestructures, Rodalies, un projecte audiovisual i l’ús de la llengua. Són qüestions que ja estan “treballades i avançades”, i “crec que és molt important de cara a la ciutadania que està esperant un context diferent”. “El govern d’Espanya ha donat mostres inequívoques de la seva disposició al diàleg. Ara les esperem del govern de Catalunya”.

Rodríguez ha insistit en la línia de les seves declaracions de la setmana passada i ha apuntat que a Catalunya hi ha “un esgotament social” respecte a la “crispació i el conflicte” que han protagonitzat durant “una dècada” una agenda política marcada per la independència. La ciutadania, ha reiterat, està “desitjosa” que s’assoleixin acords i que “atenguem les coses concretes”, en la línia del que reclama el govern espanyol, que vol “diàleg i acord”. “Avançarem en les qüestions que importen la ciutadania”, ha dit, i “hi ha sensacions positives i hem de recuperar temps perdut per tirar endavant”.

Rodríguez ha apuntat que també se celebrarà a finals de mes la Conferència de Presidents on s’ha d’abordar la convocatòria dels fons Next Generation amb prop de 20.000 milions d’euros per a reformes, fet que la situa com una Conferència de Presidents “molt important” en el marc de l’agenda. En aquesta Conferència també s’hi abordarà el repte demogràfic i la igualtat d’accés als serveis.